Bűnügy

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Baleset

Holtan találtak egy négygyermekes nyíregyházi családanyát

Bűnügy

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Müller Cecília: május 3-án érhet a csúcsra a járvány

Óra-percet még nem tudni pontosan.

Az Országos Mentőszolgálat védőruhába öltözött munkatársai a lakók második tesztelésére készülnek a fővárosi önkormányzat Pesti úti idősotthonában 2020. április 19-én.
Az Országos Mentőszolgálat védőruhába öltözött munkatársai a lakók második tesztelésére készülnek a fővárosi önkormányzat Pesti úti idősotthonában 2020. április 19-én. Fotó: MTI/Kovács Tamás

„Egyelőre nem lehet azt mondani, hogy kifelé megyünk a járványból, a csúcsot a jelen modellek szerint május 3-ra becsülik”

– mesélte Müller Cecília országos tisztifőorvos az operatív törzs hétfői sajtótájékoztatóján. Mint mondta, „egyfajta plató képződését” várják, napokig várhatóan ugyanannyi lesz majd a betegszám, de ez az időszak is el fog tartani egy darabig.

Ismertette az aktuális járványügyi számokat: 1984 fertőzöttet tartanak számon, 10 fővel nőtt az elhunytak száma, már 199-en vannak. 267-en már kigyógyultak a betegségből, 811 főt ápolnak kórházban, 60-an vannak lélegeztetőgépen.

A kormánykommunikáció kedvenc témája, a Pesti úti idősotthon kapcsán Müller elmondta, lezajlott az újabb mintavételezés, 267 lakótól és 40 dolgozótól vettek mintát, ezeknek keddre lesz meg az eredményük. Az otthon kapcsán jelenleg 223 fertőzöttet tartanak nyilván, 19 dolgozó érintett, 23-an meghaltak.

Újabb idősotthonban is felbukkant a vírus, immáron 19 ilyen intézményben mutatták ki a kórokozót – folytatta a sajtótájékoztatót a tisztifőorvos.

Az idősotthonok közül nyolc közülük budapesti, a többi pedig tököli, sződligeti, borsodnádasdi, nagymágocsi, mezőszilasi, győri, töltéstavai, csákánydoroszlói, bodajki, dabasi, illetve seregélyesi.

Sok helyen csak egy-egy megbetegedést mutattak ki, azt is az ápolók körében – tette hozzá.

Kapcsolódó friss hírek

„Ez a kormány gyermekbarátnak hazudja magát” – Több ezer emberrel tüntetett Magyar Péter a Belügyminisztérium előtt

Beszakadt az úttest egy parkoló autó alatt Budapesten

Mentővel ütközött egy autó a Nagykörúton

Megszólalt Áder János, talált valamit a mobiltelefonokban

„Megöllek!” – Székkel verte össze a tanárnőjét egy 9. osztályos az egyik szolnoki iskolában

Megtámadták a Kétfarkúak jelöltjét Kecskeméten