Borsodnádasd környékén is kimutatták a koronavírust, gyűjtést szerveznek a helyiek

Az önkormányzat saját maga szerzett be teszteket, most egy egyesület védőfelszerelésekre gyűjt.

A koronavírus-járvány miatt az érkezők testhőmérsékletét mérik és az előírások betartására figyelmeztetik a beengedés előtt az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet bejáratánál Budapesten 2020. április 17-én.
A koronavírus-járvány miatt az érkezők testhőmérsékletét mérik és az előírások betartására figyelmeztetik a beengedés előtt az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet bejáratánál Budapesten 2020. április 17-én. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A Facebookon számolt be szombaton Kormos Krisztián, Borsodnádasd polgármester és a település háziorvosa arról, hogy már a környező településeken is megjelent a koronavírus.

Felidézték a kormányhivatal pénteki tájékoztatását, mely szerint a város idősotthonában 31 fertőzött van, tizenöten kórházi kezelésre szorulnak, egy fő pedig elhunyt. Az önkormányzat Facebook-posztjában az is olvasható,

saját maguk szereztek be teszteket, melyekkel ötven olyan ember tesztelését végezték el, akik közvetlen kapcsolatban állnak a lakossággal. Egyiküknél sem mutatták ki a vírust.

Az ellenőrzést hétfőn megismétlik, de mint írják, ezzel a tesztjeik el is fogynak.

Egy helyi egyesület közben gyűjtést indított, hogy a befolyt pénzből védőfelszereléseket tudjanak vásárolni.

A közleményből kiderült még, hogy Borsodnádasd szomszédos településein is megjelent a vírus:

Járdánházán és Bekölcén egy, Balatonban pedig két fő tesztje lett pozitív.

Kapcsolódó hírek