Schanda Tamás: ha kell, az állam fog munkát adni a dolgozni akaróknak

A magyar munkahelyeket meg kell védeni, amennyi munkahelyet a vírus elpusztít, annyit kell létrehozni – magyarázta az operatív törzs keddi sajtótájékoztatóján Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium miniszterhelyettese.

Schanda méltatta a kormány által nyújtott bértámogatást, mondván, az több százezer munkahely megtartását segítheti, cégek tömegének biztosíthatja a túlélést. Kitért arra is, hogy a vállalkozásoknak lehetőségük van 2 éves futamidejű, kedvező munkahely-megtartó hitel felvételére. Ez a munkavállalók 9 havi bérének finanszírozására fordítható.

A magyar emberek nem segélyből, hanem munkából akarnak megélni, aki a járvány miatt elveszíti a munkáját, az legkésőbb három hónap elteltével újra munkát fog kapni – ígérte Schanda egy Orbán Viktorhoz hasonló orákulum magabiztosságával, majd hozzátette,

„ha kell, az állam fog munkát kínálni a dolgozni akaróknak”.

Hogy ez utóbbi pontosan mit jelent, azt egyelőre nem tudni, bár láttunk már olyat, amikor a faleveleket a járda egyik oldaláról a másikra sepregető közmunkát is komoly hivatásként igyekezett beállítani a kormány.

Kapcsolódó hírek