Bulvár

Rogán Antal volt feleségével bulizott Rubint Réka, Sarka Kata és Vasvári Vivien

Belföld

„Ez a kormány gyermekbarátnak hazudja magát” – Több ezer emberrel tüntetett Magyar Péter a Belügyminisztérium előtt

Bűnügy

„Megöllek!” – Székkel verte össze a tanárnőjét egy 9. osztályos az egyik szolnoki iskolában

Orbán: a kijárási korlátozások helyett új szabályokat fog megalkotni a kormány

A járványfő szerint jön a védekezés második szakasza, amikor fokozatosan, szigorú menetrend szerint újraindul az élet Magyarországon.

A koronavírus-járvány elleni védekezés első szakasza jövő hét végén lezárul, ezért a kijárási korlátozások helyett új szabályokat fog megalkotni a kormány, és fokozatosan újraindítható lesz az élet – magyarázta Orbán Viktor pénteken a Kossuth rádiónak adott szokásos propagandainterjújában.

A miniszterelnök azt mondta, a védekezés első szakaszában felkészítették Magyarországot a legrosszabb forgatókönyv esetére. A második szakaszban fokozatosan, szigorú menetrend mellett újraindulhat az élet Magyarországon.

Hangsúlyozta: ennek az a feltétele, hogy az újraindítás időszakában is meg tudják védeni a leginkább veszélyeztetett időseket, krónikus betegeket és a nagyvárosokban élőket. Rájuk vonatkozóan speciális szabályokat kell kigondolni, ezek kialakítása gőzerővel zajlik – tette hozzá a kormányfő.

A nagyvárosokra várható szabályokról közölte: szerinte bevált a polgármestereknek adott többletszigorítási lehetőség, ezért most minden hétvégére rendelet ad ki a kormány, hogy ilyen jogokkal ruházza fel a településvezetőket. Május 4. után azonban alapvetően általános szabályokkal kell operálni, de ha egy polgármesternek „speciális” a települése, alkothat majd saját szabályokat – mondta.

Kapcsolódó friss hírek