Bulvár

36 évesen meghalt Azahriah menedzsere

Baleset

Nagy baleset Budapesten, több busz is késik

Bűnügy

Lelőttek egy férfit Komádiban

444.hu: a Balkánra is több védőeszközt küldött a kormány, mint a fővárosi önkormányzatnak

5 millió sebészeti maszkot, 20 ezer védőruhát, 500 ezer gumikesztyűt és egymillió FFP2-es maszkot kért a kormánytól még márciusban Karácsony Gergely főpolgármester, ehhez képest a 444.hu információi szerint április 11-ig Budapestnek mindössze

75 800 maszk, 1000 védőruha, 25 073 gumikesztyű és 200 FFP2-es maszk jutott több részletben.

Karácsony, akinek vonatkozásában most a kormány elődleges elfoglaltsága, hogy rákenje a Pesti úti idősotthonban kialakult helyzetet, március 20-án tételesen jelezte Sára Botond kormánymegbízottnak, a védelmi bizottság elnöknek, hogy miből mennyi eszközre volna szüksége Budapestnek a járványhelyzetben. Nem csupán az idősotthonokban, hanem az egészségügyi és szociális ellátásban, valamint a hulladékkezelésben és a közterület-felügyeletben dolgozók munkájához is.

A 444.hu rámutat, az első állami felszerelések három nappal azután érkeztek már csak meg a Pesti úti otthonba, hogy Karácsony Gergely április 3-án bejelentette az öt első fertőzöttet.

A helyzet azért is tűnik visszásnak, mert eközben ugyanakkor a kormany.hu-n április 8-án megjelent közlemény arról tájékoztatott, hogy a kormány

„a felelős szomszédságpolitika jegyében” 600 ezer maszkkal és 30 ezer védőruhával segítette Szerbiát, Horvátországot, Szlovéniát, Észak-Macedóniát és a Boszniai Szerb Köztársaságot, valamint Olaszországba és a határon túlra is jutott védőfelszerelésből.

Az is beszédes, hogy a 444.hu összesítése szerint a Fővárosi Önkormányzat még a kínai testvérvárosoktól is többet, 165 ezer maszkot kapott adományként, mint a kormánytól – igaz, ebben az esetben a kormánynak a védőeszközök hazaszállításában volt szerepe.

A budapesti önkormányzat azt is elárulta, hogy saját forrásból 35 ezer maszkot tudott venni, jövő héten pedig újabb másfél millió érkezik. Erre a hétre egyelőre 250 ezer FFP2-es maszkot várnak, valamint érkezett 600 PCR-teszt, plusz 266 elválasztó paraván (utóbbi a hajléktalanellátáshoz kerül).