Baleset

Milliárdos exdiplomata csapódott a földnek Besenyei Péter korábbi repülőjével

Baleset

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr és utasai elmenekültek

Belföld

Magyar Péter üti-veri Orbán Viktort, saját követői is kinevetik a miniszterelnököt

Amerikában már több mint 19 ezer halottja van a járványnak

Trump néhány hete még azt mondta, a koronavírus csak „a demokraták hoaxa”, amivel el akarják mozdítani.

Szombat délig már 19 701 halottat követelt az Egyesült Államokban a koronavírus okozta Covid-19 betegség,

ezzel az USA lett a járvány által leginkább sújtott ország a világban.

A baltimore-i Johns Hopkins egyetem és kórház adatai szerint az Egyesült Államokban már szombat reggel meghaladta a vírusfertőzés halottainak száma az Olaszországban elhunytakét. De a halottak száma a reggeli 18 860-ról délre már meghaladta a 19 ezret. A diagnosztizált fertőzöttek száma is itt a legmagasabb: szombat délig 506 188 amerikainál mutatták ki az új típusú koronavírust.

Andrew Cuomo, New York állam kormányzója szombat délelőtt azt jelentette be, hogy az általa irányított államban egyetlen nap alatt 783 Covid-19-ben szenvedő vesztette életét. Hozzáfűzte, hogy New York államban a kór eddig több mint 8600 halálos áldozatot követelt.

A kormányzó ugyanakkor megjegyezte, hogy a járvány görbéje lapul, mert az újonnan kórházba szállítottak száma csökken. Bill De Blasio, New York város polgármestere szombaton bejelentette, hogy az állami oktatási intézmények a tanév végéig zárva maradnak. A tanév hátralévő heteiben a város új internetes programokat indít a diákoknak, és április végéig valamennyi diáknak biztosítja az internetes hozzáférést és a laptopot vagy tabletet.

New York városában különösen megugrott a regisztrált fertőzöttek száma a hajléktalanok körében. Jelentősen emelkedett a fertőzöttek és a halottak száma Chicagóban, Philadelphiában, továbbá a New Yorkkal szomszédos New Jersey államban és a déli Floridában. Sajtóértesülések szerint több amerikai laboratóriumban is felgyorsítják a Covid-19 antitestekkel történő gyógykezelésének kísérleteit.