Baleset

Kátyúba hajtott, meghalt egy rolleres Nyírteleken

Bűnügy

Meggyilkoltak egy házaspárt Újpesten, őrizetbe vették a fiukat

Belföld

Felcsútra megy Magyar Péter

New Yorkban tömegsírokba temetik a koronavírus-halottakat

Egyetlen sírgödörbe több mint 40 koporsó fér el.

Tömegsírokba temetik az újfajta koronavírusban elhunytakat New Yorkban, a város Bronx negyedével szemben fekvő Hart-szigeten – írja az MTI helyi hatóságokra hivatkozva.

A Hart-szigetén több mint másfélszáz esztendőn keresztül New York azokat temette el, akiknek egyetlen hozzátartozójuk sem volt, vagy a családjuk nem engedhette meg magának, hogy fedezze a temetés költségeit. Általában hetente 25 embert szoktak eltemetni ott.

Jason Kersten, New York büntetés-végrehajtási hivatalának szóvivője azonban közölte, hogy most, a koronavírus-járvány idején

naponta 24 halottat helyeznek ott örök nyugovóra.

Harton a közeli Rikers-sziget börtönében büntetésüket töltő elítéltek ásták, illetve ássák a tömegsírokat, és ők végzik a halottak elhantolását is. Sajtóinformációk szerint azonban olyan sok a temetésre váró halott, hogy szerződéses alvállalkozókat is kell alkalmazni.

A temetésekről drónfelvételek készültek, és ezek bejárják az amerikai sajtót. A felvételeken óriási, téglalap alakú sírgödrök látszanak, fehér védőruhába öltözött emberek hantolják el a koporsókat. Az egyik felvételen az látható, hogy mintegy 40 koporsó vár erre. Amerikai sajtóértesülések szerint egyetlen hosszú sírgödörbe több mint 40 koporsó fér el.

Az amerikai sajtójelentésekből nem egyértelmű, hogy csak azokat a Covid-19-ben elhunytakat temetik-e a szigeten, akiknek nem jelentkeztek hozzátartozóik, vagy azokat is, akiknek van családjuk. Bill de Blasio, New York város polgármestere korábban azt mondta, hogy azokat a Covid-19-ben elhunytakat, akiknek vannak hozzátartozóik, nem tömegsírban helyezik el.

A polgármester a hét elején közölte, hogy tömegsírokat nyitnak, és jelezte, hogy a tömeges temetések a Hart-szigeten kezdődnek meg. Hozzátette, hogy várhatóan a város egyik közparkjában is kialakítanak sírkertet.

New York városában már a kórházak mellé beállított 44 hűtőkamion és a hűtött sátrak is megteltek holttestekkel, a halottakat nem tudják hol tárolni. Phil Murphy, a szomszédos New Jersey állam kormányzója a héten jelezte, hogy ott is hűtőkamionokra van szükség, mert ott is megteltek a halottasházak. Hasonló gondokkal küszködik Chicago is. A városban csütörtökön már beszereztek 14 hűtőkamiont, amelyet szintén a kórházak mellé állítanak be, továbbá átalakítottak egy óriási, hűtött raktárt is halottasházzá. Ott egyszerre kétezer holttestet tudnak elhelyezni.

Kapcsolódó hírek

Tragédia Kiskunmajsa közelében: egy fiatal férfi az áldozat

Nyílik az ország első Primark üzlete, már megvan a dátum

Orbán Viktor az Egyesült Államokba látogat, Donald Trumpot is megnézi

Földrengés volt New York környékén, az Egyesült Államok sűrűn lakott keleti partvidékén

Ismét berobbanhat a Covid Magyarországon, százezrek fordulnak orvoshoz légúti panaszokkal

Feljelentik Orbánékat, amiért a COVID alatt valakik eltüntettek 300 milliárd forintot a lélegeztetőgépek ürügyén

Orbán Viktorral riogatják Donald Trump szavazóit

Nem engedték be az Egyesült Államokba Orbán kedvenc sportújságíróját, szerinte ezzel Magyarországot alázták meg

Már sajátjai is nyírják Trumpot: a Republikánus Pártnak „jobb ajánlattal” kell előállnia

Írd te a Röviden híreit!

Szerkesztő-újságírót keresünk, jelentkezz!