Kezdeményezték a fideszes Boldog István mentelmi jogának felfüggesztését

A legfőbb ügyész indítványozta Boldog István fideszes országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztését, mert a gyanú szerint „jogellenesen befolyásolta uniós pályázatok elbírálásának eredményeit” – közölte a Legfőbb ügyészség csütörtökön.

Mint írták, a Központi Nyomozó Főügyészség hivatali vesztegetés és más bűncselekmények miatt folytat eljárást, mert felmerült, hogy a megyei Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) egyes pályázataival összefüggésben bűncselekményeket követtek el. A nyomozás során a fideszes Boldog István országgyűlési képviselő érintettsége is felmerült, az eljárás adatai szerint

az országgyűlési képviselő a hivatali helyzetével, befolyásával visszaélt, jogellenesen befolyásolta a pályázatok elbírálásának eredményeit, amiért vállalkozóktól jogtalan előnyt kapott.

A felmerült bizonyítékok alapján Polt Péter legfőbb ügyész az Országgyűlés elnökénél indítványozta Boldog István országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztését. A büntetőeljárás lefolytatására vele szemben csak a mentelmi jogának felfüggesztése esetén nyílik lehetőség – tették hozzá.

Kapcsolódó hírek