DK: a kormánynak az ellenzék lejáratása helyett a járvánnyal kellene foglalkoznia

A párt szerint hazudik a kormány, amikor arról beszél, hogy az ellenzék megakadályozta a védekezést.

A DK ügyvezető alelnöke szerdai, online sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy az ellenzéki pártok hétfőn „érthető” okból leszavazták, hogy az Országgyűlés sürgősen tárgyalja az „orbáni teljhatalomtörvényt”. Molnár Csaba hazugságnak nevezte, hogy az ezt követően szerdára összehívott kormányülésre azért van szükség, mert az ellenzék megakadályozta a védekezést, a veszélyhelyzet meghosszabbítását. Az EP-képviselő hangsúlyozta,

az ellenzék nem akarja, de ha akarná, akkor sem tudná megakadályozni sem a veszélyhelyzet kihirdetését, sem annak meghosszabbítását.

Az alaptörvény szerint a veszélyhelyzet kihirdetése a kormány joga, a veszélyhelyzetben hozott rendeletek hatályának meghosszabbításához pedig csak feles többség kell az Országgyűlésben – emlékeztetett.

Azzal, hogy a kormány egy kétharmados törvényt nyújtott be a veszélyhelyzet meghosszabbításáról, azt akarja elérni, hogy „akár az idők végezetéig teljhatalmat kaphasson az Orbán-kormány” – értékelt Molnár Csaba.

Kijelentette, a szerdai kormányülésen az ellenzék lejáratása helyett azzal kellene foglalkozni, hogy nincs elég védőeszköz a kórházakban, az uniós tagállamok közül Magyarországon a legkisebb a gazdaságvédelmi csomag, és itt végzik „szinte a legkevesebb” vírustesztet egész Európában.

Kapcsolódó hírek