Bulvár

Magyar Péter elárverezi a „női” napszemüvegét, elképesztő összegnél tart a licit

Baleset

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr és utasai elmenekültek

Bulvár

36 évesen meghalt Azahriah menedzsere

Nem álltak fel a kormánypártiak, amikor egy jobbikos kérte, hogy állva tapsolják meg az egészségügyiseket

Pedig hetek óta hirdetik, hogy félre kell tenni a politikai ellentéteket.

Ellenzéki politikusok tapsolnak az egészségügyi dolgozók munkájának elismeréséül az Országgyűlés 2020. március 23-i ülésén.
Ellenzéki politikusok tapsolnak az egészségügyi dolgozók munkájának elismeréséül az Országgyűlés 2020. március 23-i ülésén.

Jakab Péter, a Jobbik elnöke reagált a parlament hétfői ülésén Orbán Viktor napirend előtti felszólalására, melyben a miniszterelnök újra felolvasta a kormány ma már egyszer ismertetett koronavírus-ügyi intézkedéseit.

A jobbikos többek között arról beszélt, hogy a jelenlegi helyzetben a legfontosabb képesség, amit meg kellene őriznünk, az az együttműködés képessége. A felhatalmazási törvény alapján viszont úgy tűnik, hogy a kormány nem akar együttműködni – mondta – , ellenkezőleg: gyűlöletkampányt folytat, amikor azzal hecceli a közvéleményt, hogy „az ellenzék a vírusnak szurkol”.

Jakab ezután hosszan sorolta, hogy mely szakmai javaslatokat utasította vissza eddig a kabinet „politikai támadásnak” minősítve azokat.

Az ellenzéki politikus felszólalásában munkahelyvédelmi alap létrehozását sürgette a növekvő elbocsátások miatt, emlékeztetve, hogy több európai ország már lépett az ügyben.

„A világ elrohan mellettünk. (…) Az elmúlt években, amikor a haveroknak milliárdszám osztották a közpénzt, akkor nem spóroltak. Hát most se spóroljanak!”

– mondta Jakab.

Ezután arról beszélt, hogy „mindannyian látjuk, hogy milyen lerohasztott állapotban vannak a kórházaink, milyen megalázó életkörülmények között küzdenek a magyar emberek életéért az egészségügyben dolgozók és a közszolgáltatásokat elvégzők”.

Ennek az országnak a megmentői nem itt ülnek, hanem a kórházakban most is küzdenek

– mondta, majd beszédét azzal zárta, hogy felkérte a képviselőket: felállva, tapssal mondjanak köszönetet az egészségügyi dolgozók munkájáért. Az addig hetek óta a politikai ellentétek félretételéről szónokló kormánypártiak azonban nem voltak hajlandóak a gesztusra, ülve maradtak.

Kapcsolódó friss hírek

110 ezerhez közelít a külföldön dolgozó magyarok száma

Nagy baleset az M7-es autópályán, Balatonvilágosnál

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Busz és villamos karambolozott Budapesten