Belföld

Orbán a Facebookon hajrá magyarokozik, miközben Budapesten a lemondásáért tüntetnek

Belföld

Már halottgyalázással is vádolja a kormánymédia Magyar Pétert

Baleset

Súlyos baleset az Esztergom Rallyn: nézők közé csapódott egy autó, legalább 4-en meghaltak, sok a sérült

Lelassulhat az internet, annyian dolgoznak és tanulnak otthonról

Szilágyi SzabolcsSzilágyi Szabolcs
Történelem feladatokat old meg táblagépei előtt egy gimnazista fiú sződligeti otthonában 2020. március 17-én.
Történelem feladatokat old meg táblagépei előtt egy gimnazista fiú sződligeti otthonában 2020. március 17-én. Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Lassulhat az internet a koronavírussal kapcsolatos intézkedések miatt – hívta fel a figyelmet a Nemzeti Kibervédelmi Intézet.

Mint írják, egyre több munkáltató dönt az otthoni munkavégzés elrendelése mellett, és ez jelentős internetes forgalomnövekedést eredményezhet. Emellett az oktatási intézmények egy része is internetes közvetítés segítségével tart előadásokat és az otthon maradt diákok, felnőttek jelentős hányada használ ezekben a napokban online videojátékokat és streaming szolgáltatásokat.

Az NKI azt írta: az ilyen nagy adatforgalmat igénylő szolgáltatások használata következtében az otthoni hálózatok akkora terhelést kaphatnak – különösen, ha egy háztartásban egyszerre többen is igénybe vesznek ilyeneket -, hogy feltételezhetően lassulások, esetleg kapcsolati problémák lesznek tapasztalhatóak.

Kitértek arra is, hogy az európai internetes hálózatok már most jelentős forgalomnövekedést tapasztalnak, például a Telecom Italia vezérigazgatója, Luigi Gubitosi arról számolt be, hogy a vezetékes hálózat forgalma több mint 70 százalékkal növekedett, ami esetenként szakadozó internetkapcsolatokat eredményezett.

https://www.facebook.com/nki.gov.hu/?ref=nf&__tn__=%3C-R&eid=ARDWF90hi25eRZUaz8iia2k8Zha7O1ldqClgXwAUu-k03WoBxZq1kuDluUe3cysKxAoTEsXEqJRIj0Kh&hc_ref=ARRNysa-VIjyKuuYgbO3w1kWDkqx64sPT9hYEjBpln4PZ7Y9K40CKWd6McxQkLiU3jc&__xts__%5B0%5D=68.ARDnnHpfBz6uIr4KDk5u6Dayu8LeT-jg2i9glaNMZnuCRdmNK8PlBOxh5gNPLazxMkLUuXvcbvO2GenckC-94jxsZBYGHnP2mJhgDUWniQmujoSCPNxFUoawWYxAgij4Cy6IH_v2LC4IftplrXtZTgduwCob6q7-tjBidCTFMm5arfjZRQwqo34YhZzCnzdTSRwKwW7ljesMhjwiQXRrb-yIR5G1hqWmu9Wzc9ojodFuITBbI83C05Mtmzv_9HZxNQmQCaZwkG5k8MtgQjyI8p3UDLMl62QYvtvIgBmXQcN1SrUx9q0Or96tnMTtkUFylmdqeNZ1g6_7iZUbvUwR4ea8UVk_SD4hOg

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a valódi hírekkel.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Feljelentik Orbánékat, amiért a COVID alatt valakik eltüntettek 300 milliárd forintot a lélegeztetőgépek ürügyén

Ismét berobbanhat a Covid Magyarországon, százezrek fordulnak orvoshoz légúti panaszokkal

Enyhén növekszik a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja

„De legalább kormányozni tudnak”: elérte a 110 milliárd forintot a kórházak adóssága

Tisztítószer került a Szentkirályi ásványvizébe, ezt a szériát hívta vissza a gyártó

Mérgezés miatt kórházba került egy kiskorú a Hűvösvölgyi Gyermekotthonból, halálos dózisú gyógyszert találtak a vérében