Belföld

Orbán Viktort már orvoshoz küldenék eszelős vasárnapi bejegyzése után

Baleset

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr és utasai elmenekültek

Baleset

Súlyos baleset történt az M2-es autóúton

Sorra halasztják el a műtéteket a magyar kórházakban, üzent egy orvos a betegeknek

A koronavírus miatt kihirdetett veszélyhelyzetre hivatkozva csak a sürgősségi műtétekhez biztosítja a vérkészítményeket az Országos Vérellátó Szolgálat a kórházaknak – tudta meg a Népszava.

A lap azt írja, a kórházakban sorra halasztják el a nagy mennyiségű vért igénylő, de nem életmentő beavatkozásokat. Ide tartoznak többek között a csípő- és térdprotézis, valamint a sérv- és epeműtétek is. A mentősök sem unatkoznak, napi 100-150 riasztást kapnak koronavírus-gyanús betegekhez.

Közben felhívást tett közzé a Facebookon egy aneszteziológus, intenzív terápiás szakorvos, aki azt kéri, ha valaki nem sürgős beavatkozás előtt áll, inkább maradjon otthon. Azt tanácsolja, hogy akire halasztható műtét vár, az ne menjen be a kórházba, és az orvosok se lássanak el ilyen beteget.

„Arra kérem a kollégáimat és az intézményvezetőket, a fentieket megfontolva a járvány alatt csak a sürgős és az olyan sürgető műtétek elvégzését engedélyezzék, amelynek elhalasztása a páciens állapotának gyors vagy visszafordíthatatlan romlását eredményezné (tipikus példa: onkológiai műtétek, amik nem tűrnek halasztást)”

– írja Máté-Horváth Nóra.

*** Frissítés: köszönjük! ***"Az emberi erőforrások minisztere utasítást adott ki arról is, hogy a veszélyhelyzet…

Posted by Nóra Mátéh on Saturday, March 14, 2020

A szakorvos arra is rámutat, jelenleg a nemzetközi átlaghoz hasonlóan Magyarországon is naponta 33%-kal nő a fertőzések száma, ami – ha nem sikerül lassítani –, nagyon gyors lakossági átfertőzést és az ellátórendszer kapacitásainak sokszoros meghaladását jelentheti 3 héten belül.

Kapcsolódó friss hírek

110 ezerhez közelít a külföldön dolgozó magyarok száma

Nagy baleset az M7-es autópályán, Balatonvilágosnál

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Busz és villamos karambolozott Budapesten