Bulvár

Büdös bunkó: Kern András megint a járdára parkolt a szarjával

Belföld

Súlyos dolgokat állít Dúró Dóráról és Kocsis Mátéról Magyar Péter

Közlekedés

Rendet tesz a MÁV: nem lehet csak úgy csoportosan felszállni a vonatokra

Közel ötszáz magyar számára rendeltek már el házi karantént

Több mint 460, az osztrák és szlovén határon Magyarországra belépni kívánó magyar állampolgárt rendeltek hatósági házi karanténba az ideiglenes határellenőrzés csütörtöki visszaállítása óta – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője szombaton.

Gál Kristóf elmondta: 32 681 magyar embert ellenőriztek a határokon, és 427 külföldi állampolgártól tagadták meg a belépést, jóllehet, amint arról tegnap beszámoltunk, nem minden esetben zajlik „szabályszerűen” a beléptetés:

A rendőrök a koronavírus-járvány elleni védekezés részeként csütörtök óta ellenőrzik az osztrák és szlovén határon át érkezőket. A belépni kívánókat kikérdezik, a fertőzött területről érkező külföldieket nem engedik be Magyarországra, a fertőzött területről érkező magyarokat pedig egészségügyi vizsgálat után, az eredménytől függően kórházba viszik vagy hatósági házi karanténba rendelik – idézte fel a szóvivő.

A házi karanténban lévők nem hagyhatják el tartózkodási helyüket, nem fogadhatnak vendégeket, senkivel sem érintkezhetnek, ellátásukat pedig – ha nincs családi, baráti segítség – az önkormányzatnak kell megoldania. Az ajtóra emellett ilyen táblát kell kötelezően kitenniük:

A bejárati ajtóra kötelezően kiragasztandó „ piros lap”.

A bejárati ajtóra kötelezően kiragasztandó „ piros lap”.
Forrás: koronavirus.gov.hu