Belföld

Rejtélyes kijelentést tett Gulyás Gergely, amikor Magyar Péterről faggatták

Bűnügy

3-as terrorfokozat van érvényben Magyarország területén

Bűnügy

Lelőttek egy férfit Komádiban

Gránátot rotyogtattak a tűzhelyen Vácon, amiatt volt robbanás a hétvégen

Elképesztő fordulatot vett a szombaton, Vácon, egy tízemeletes társasházban történt robbanás ügye: a rendőrség hétfői tájékoztatása szerint egy

gránátot hevítettek az egyik lakásban, amikor a detonáció bekövetkezett, és ideiglenesen 108 embernek kellett elhagynia otthonát.

Mint arról korábban beszámoltunk, a rendőrök szakértők bevonásával kezdték meg a robbanás keletkezési okának és körülményeinek vizsgálatát még vasárnap. Mostanra megállapították, hogy a robbanás keletkezési helyén, egy harmadik emeleti lakás konyhájában

az ott tartózkodó két férfi egy hatástalanítottnak vélt II. világháborús gránátot izzított a gáztűzhelyen, amikor bekövetkezett a detonáció.

A két férfit könnyű sérüléssel látták el a mentők.

A lakás átvizsgálásakor a rendőrök nagy mennyiségben találtak hatástalanítottnak vélt régi lőszereket, harcászati eszközöket, fegyvereket, második világháborús relikviákat, amelyekből a két férfi emléktárgyakat készített – írták.

A nyomozás adatai szerint a gyanúsítottak a később felrobbant második világháborús gránátot egy kókai férfitól vették, akit a Terrorelhárítási Központ közreműködésével hétfőn otthonában elfogtak.

A két férfi ellen robbanóanyaggal vagy robbantószerrel visszaélés bűntett gyanúja miatt indult eljárás.