Baleset

Holtan találtak egy négygyermekes nyíregyházi családanyát

Baleset

Súlyos baleset történt az M2-es autóúton

Belföld

Botrány a Széll Kálmán téri aláírásgyűjtésen, videón a bunkó fideszes

Elmarad a március 15-i állami ünnepség

Közlemény jelent meg szombat délután a kormany.hu oldalon, miszerint a kormány elfogadja az operatív törzs ajánlását és lemondja a március 15-re tervezett központi ünnepséget.

„Bár Magyarországon csak egyedi fertőzések vannak és gócpontok nincsenek, a múzeumkerti ünnepség hazánk legnagyobb rendezvénye, ahová Magyarország minden pontjáról érkeznek emberek. Ezért biztonsági okokból, az operatív törzs ajánlását elfogadva a kormány úgy döntött, hogy az idei évben a március 15-ei múzeumkerti nagyünnepséget lemondja”

– áll a közleményben. Hozzáteszik: az önkormányzati ünnepségeknek, helyi rendezvényeknek országos kihatásuk nincs, ezért azokról a helyi rendezők döntenek.

Az már korábban kiderült, hogy az állami ünnepségre idén a korábbi évekkel ellentétben nem jött volna lengyel különvonat, azt ugyanis a járványveszély miatt törölték.

A városházi ünnepség sem lesz megtartva

A kormányzati operatív törzs javaslatának megfelelően úgy döntöttek, hogy a március 15-i városházi ünnepi rendezvényt nem tartják meg – közölte Karácsony Gergely főpolgármester szombaton a Facebookon.

A főpolgármester azt írta, nincs fontosabb a budapestiek biztonságánál, egészségénél. „Bízom benne, hogy mihamarabb sikerül legyűrni a járványveszélyt, és akkor pótolni tudjuk az elmaradt találkozást” – fogalmazott, hozzátéve, hogy „de ne feledjétek, a kokárda mindenkié!”

A kormányzati operatív törzs javaslatának megfelelően úgy döntöttünk, hogy a március 15-i városházi ünnepi rendezvényt…

Posted by Karácsony Gergely on Saturday, March 7, 2020

Szombaton már öt koronavírus-fertőzöttről tudni Magyarországon, egy 70 éves súlyos beteg férfiről derült ki legutóbb, hogy vélhetően külföldön élő fia fertőzte meg egy februári látogatás során.

Kapcsolódó friss hírek

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Busz és villamos karambolozott Budapesten

Orbán Viktor a kolostorkájában fogadta Irakli Kobakhidzét

Rémhír terjed a TikTokon a betétek befagyasztásáról, az MNB feljelentést tesz