Elmarad a március 15-i állami ünnepség

Közlemény jelent meg szombat délután a kormany.hu oldalon, miszerint a kormány elfogadja az operatív törzs ajánlását és lemondja a március 15-re tervezett központi ünnepséget.

„Bár Magyarországon csak egyedi fertőzések vannak és gócpontok nincsenek, a múzeumkerti ünnepség hazánk legnagyobb rendezvénye, ahová Magyarország minden pontjáról érkeznek emberek. Ezért biztonsági okokból, az operatív törzs ajánlását elfogadva a kormány úgy döntött, hogy az idei évben a március 15-ei múzeumkerti nagyünnepséget lemondja”

– áll a közleményben. Hozzáteszik: az önkormányzati ünnepségeknek, helyi rendezvényeknek országos kihatásuk nincs, ezért azokról a helyi rendezők döntenek.

Az már korábban kiderült, hogy az állami ünnepségre idén a korábbi évekkel ellentétben nem jött volna lengyel különvonat, azt ugyanis a járványveszély miatt törölték.

A városházi ünnepség sem lesz megtartva

A kormányzati operatív törzs javaslatának megfelelően úgy döntöttek, hogy a március 15-i városházi ünnepi rendezvényt nem tartják meg – közölte Karácsony Gergely főpolgármester szombaton a Facebookon.

A főpolgármester azt írta, nincs fontosabb a budapestiek biztonságánál, egészségénél. „Bízom benne, hogy mihamarabb sikerül legyűrni a járványveszélyt, és akkor pótolni tudjuk az elmaradt találkozást” – fogalmazott, hozzátéve, hogy „de ne feledjétek, a kokárda mindenkié!”

A kormányzati operatív törzs javaslatának megfelelően úgy döntöttünk, hogy a március 15-i városházi ünnepi rendezvényt…

Posted by Karácsony Gergely on Saturday, March 7, 2020

Szombaton már öt koronavírus-fertőzöttről tudni Magyarországon, egy 70 éves súlyos beteg férfiről derült ki legutóbb, hogy vélhetően külföldön élő fia fertőzte meg egy februári látogatás során.

Kapcsolódó hírek