Belföld

Drámai felvételt tettek közzé a szinte magatehetetlenül fekvő Karsai Dánielről

Baleset

Patkány rágott meg egy alvó kisbabát Ócsán

Életmód

Megszűnik egy kedvelt tévécsatorna Magyarországon

Újabb koronavírus-fertőzött van Magyarországon

A Szent László Kórház épülete.
A Szent László Kórház épülete. Fotó: dpckorhaz.hu

Diagnosztizálták az ötödik koronavírus-fertőzöttetközölte délelőtt a koronavirus.gov.hu.

Egy 70 éves, súlyos beteg magyar férfiről van szó, jelenleg a Szent László kórházban ápolják.

Valószínűsíthetően a külföldön élő fia fertőzte meg, aki február közepén látogatta meg, előtte Olaszországban és Párizsban is járt.

Híradó 18:00-kor az RTL Klubon

Egy súlyosan beteg idős férfi az ötödik koronavírus fertőzött Magyarországon. Jelenleg a Szent László kórházban ápolják. Külföldön élő fia fertőzhette meg, aki február közepén látogatta meg, miután Olaszországban és Párizsban is járt. A 70 éves férfi daganatos betegséggel küzd, nemrég esett át egy műtéten. Az operatív törzs délutáni tájékoztatóján azt mondták, állapota súlyos, de stabil.Hogy mit lehet tudni a többi magyarországi fertőzöttről, elmondjuk 18:00-kor az RTL Híradóban.https://rtl.hu/rtlklub/hirek

Posted by RTL Híradó on Saturday, March 7, 2020

A Nemzeti Népegészségügyi Központ laboratóriumában hitelesített laborvizsgálati eredménye pozitív lett. Az idős férfi eleve súlyos, krónikus alapbetegségekkel küzd, rossz, legyengült állapotban van. A budapesti Szent László Kórházban karanténba helyezték, kivizsgálják és megkap minden szükséges ellátást.

Az országos tisztifőorvos által elrendelt eljárásrendnek megfelelően ilyenkor haladéktalanul megkezdődik a járványügyi vizsgálat és kontaktkutatás. A hatóságok kikérdezik a feleségét és külföldön élő fiát is. A szoros kontaktjának számító felesége is már karanténba került. Állapotáról és az eset egyéb járványügyi intézkedéseiről későbbiekben adunk tájékoztatást.