Megszökött a rendelőből egy koronavírus-gyanús beteg Pestszentlőrincen, rendőrök keresik

Koronavírus gyanújával diagnosztizáltak pénteken egy XVIII. kerületi holland lakost a pestszentlőrinci Zsebők Zoltán Szakrendelőben, ahonnan azonban kivizsgálása után „önkényesen távozott”.

Szaniszló Sándor, a kerület polgármestere a Facebookon arról számolt be, hogy a beteg fejfájásra, magas lázra panaszkodott, és elmondta azt is: van egy holland ismerőse, akit nagy valószínűséggel koronavírussal diagnosztizáltak.

Ezután értesítették a kerületi rendőrkapitányságot, az ÁNTSZ-t és a központi operatív törzset is, a szakrendelő második emeletét pedig fertőtlenítették, így az azóta ismételten nyitva van. A polgármester konzultált a főigazgatóval, aki azt javasolta, hogy akik negyed óránál tovább voltak a holland férfival egy légtérben, ha tehetik, menjenek haza, maradjanak otthon több napon át, és ha jelentkeznek a vírusra jellemző panaszok, hívják ki a háziorvost, de semmiképpen ne menjenek betegváróba.

Kiss Nóra Szintia, a beteget megvizsgáló orvos a sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy 9 óra körül ment be hozzájuk a holland férfi. Amint felmerült a fertőzésgyanú, az orvos tudatta vele, hogy mentő fogja elvinni a kivizsgálásra, teljes tájékoztatást kapott,

de ő többször mondta, hogy el szeretne menni, így végül otthagyta a rendelőt.

A beteg elkülönítőben volt, onnan távozott, anélkül, hogy bárki számára jelezte volna – mondta a doktornő. A rendőrség a karantén megszegése miatt keresi.

Úgy tudni, a férfinak van egy kisfia, őt is vizsgálják.

Kapcsolódó hírek