Tuzson Bence nőnap alkalmából elmagyarázta, miért nem szülnek a nők eleget

Tuzson Bence, a Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati államtitkára beszédet mond a Női erő - a nők ereje és védelme címmel, a Fiatal Családosok Klubja (Ficsak) és a Magyar Női Unió Egyesület által rendezett konferencián a Magyar Tudományos Akadémián (MTA) 2020. március 6-án.
Tuzson Bence, a Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati államtitkára beszédet mond a Női erő - a nők ereje és védelme címmel, a Fiatal Családosok Klubja (Ficsak) és a Magyar Női Unió Egyesület által rendezett konferencián a Magyar Tudományos Akadémián (MTA) 2020. március 6-án. Fotó: MTI/Máthé Zoltán

A „Női erő – A nők ereje és védelme” címmel rendezett konferencián magyarázott ezúttal egy fideszes férfipolitikus: Tuzson Bence, a Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati államtitkára a hagyományos női és férfi szerepek megőrzése mellett, az egyenlőség és azonosság összekeveredése ellen emelt szót.

Tuzson a kormányközeli Fiatal Családosok Klubja (FICSAK) és a Magyar Női Unió által szervezett nőnapi konferencián arról oktatott: a családban vannak hagyományos szerepek, olyanok, amelyek talán már évszázadok óta jelen vannak, de ezek a szerepek folyamatosan változnak. Úgy vélte: a korszellem is változik, az egyenlőség szerepe komollyá és erőssé vált, azonban úgy tudja, Európa nyugati felében egyre inkább összekeverik az egyenlőséget az azonossággal.

Egyenlők vagyunk ugyan, de nem vagyunk azonosak – magyarázta az államtitkár, és arra figyelmeztetett:

ha ezt a két fogalmat elkezdik összekeverni, akkor a nő szerepe összekeveredik a férfi szereppel, az pedig szétveri a családot, nem születnek meg ennek következtében a gyerekek, és válságba kerül a társadalom.

Kapcsolódó hírek