Közlekedés

Megbénul holnaptól Budapest, kezdődik Orbán háromnapos hazaárulás-expója

Belföld

Meghátrált a PedoFidesz: mégsem támogatják, hogy lehessen gyerekekkel erőszakoskodni a gyónási titokban bízva

Baleset

Súlyos vonatbaleset Adácsnál, a mozdonyvezető beszorult a fülkébe, mentőhelikoptert is riasztottak

Migránsozással, liberálisozással köszöntötte Orbán a 100 éves magyar rendőrséget

Orbán Viktor beszédet mond a fennállásának 100. évfordulóját ünneplő magyar rendőrség ünnepi állománygyűlésén az Országházban 2020. március 6-án.
Orbán Viktor beszédet mond a fennállásának 100. évfordulóját ünneplő magyar rendőrség ünnepi állománygyűlésén az Országházban 2020. március 6-án. Fotó: MTI/Illyés Tibor

A rend a szabadság alapja – magyarázta a tegnap még fővirológus Orbán Viktor pénteken az Országházban, a 100 éves magyar rendőrség ünnepélyes állománygyűlésén, gyorsan visszazökkenve szokásos migránsozós-háttérhatalmazós mondavilágába.

„Ezért megvédjük a határokat, megfékezzük a migránsokat, az áldozatok oldalán állunk, elítéljük és felszámoljuk a börtönbizniszt, gyermekeinket egészséges családi és nemzeti öntudatra neveljük, rendőreinket támogatjuk, és büszkék vagyunk a sikereikre”

– sorolta hőstetteit a kormányfő.

Orbán ugyanakkor úgy tudja: a liberális és globális illúziók kora után „itt kopogtat az ajtónkon” a kijózanodás kora, látható ez például az Európában is változó, keményebb migrációs politikában és a koronavírus elleni erőteljes állami fellépésben, valamint az állami szervek általános európai megerősítésében is.

A miniszterelnök szerint a bűnüldözés terén is megfigyelhető, filozófiai mélységű vita arról szól, hogy léteznek-e egyáltalán közösségek, s ha igen, azok jó vagy rossz dolgok, helyes vagy helytelen védeni őket. Az erre adott választól függ, hogy a rendőrséget a közös élet biztonságát garantáló testületnek tekintik vagy az egyéni kibontakozás útját a törvény erejével elálló állami erőszakszervezetnek.

Ennek a csak látszólag elvont vitának az egyik gyakorlati következménye – folytatta -, hogy akik a közösségi érdeket és a védelmező jogszabályokat az egyén szükségtelen korlátainak tartják, azok általában támogatják a migrációt, a kábítószer-liberalizálást, az áldozatok helyett a bűnözők jogait részesítik előnyben, a gyermek természetes nembeli identitásának erősítése helyett inkább gyengítenék azt, és a fegyveres testületek munkáját is inkább korlátozni akarják – mosott össze mindent mindennel.

A mai felbolydult világban a rend, a rendezettség, a biztonság különösen értékes „portékává” vált, és az árfolyamuk még emelkedni is fog – magyarázta Orbán, hozzátéve: Magyarország mára kivívott erős világgazdasági és diplomáciai pozíciói annak is köszönhetőek, hogy az ország rendezett és biztonságos körülmények között működhet, a gazdaság pedig ilyen körülmények között teljesíthet. Ez is oka, hogy a rendőrök minden nap tapasztalhatják a magyar emberek bizalmát – mesélte a kormányfő.

Kapcsolódó friss hírek

Írd te a Röviden híreit!

Szerkesztő-újságírót keresünk, jelentkezz!