Bűnügy

Rengeteg pénzt találtak: vesztegetés gyanúja miatt őrizetbe vették egy fővárosi tankerületi központ vezetőjét

Bűnügy

Lelőttek egy férfit Komádiban

Baleset

Földbe csapódott egy kisrepülőgép Ráckeresztúrnál, két halott

Felmérés: újra beleszerettek a magyarok a Fideszbe

Rövid visszaesés után ismét növelte táborát a kormánypárt.

Messze a Fidesz a legnépszerűbb párt, a politikailag aktív választókör fele a párt rendelkezésre áll, ugyanakkor nincs tartaléka, nem látszik „kiaknázatlan fideszes szavazóbázis” – derült ki a Republikon Intézet elemzéséből, mely a Závecz Research 2000 fős, reprezentatív közvéleménykutatását értékelte.

Horn Gábor, a Republikon Intézet vezetője az ATV-ben arról beszélt, minimális azon szavazók száma az ellenzéki oldalon, akiknek másodlagos pártpreferenciája a kormánypárt lenne, vagyis ilyen irányból nem tud a Fidesz újabb választókat elcsábítani. Horn szerint ugyanakkor a bizonytalanok körében sincs nagy tartaléka az Orbán-pártnak.

„Van egy masszív fideszes választói kör, mellyel szemben egységesül az ellenzéki oldal, itt másodlagos preferenciákat a saját körből mondtak a megkérdezettek”

– emelte ki a vezető.

A kutatás szerint a Jobbiknál is eltűnt a másodlagos Fidesz-preferencia, másodlagosan preferált pártként sok jobbikos inkább a Momentumot, illetve a DK-t említette.

„A Mi Hazánk Mozgalom a Fidesznek jelent egyfajta hátteret, a Jobbiknak csak másodsorban. [Toroczkai pártja] elsősorban nem az elárvult jobbikosokra támaszkodik, hanem a Fidesz körül elbizonytalanodókra, de nagyon kevés szavazóról beszélünk”

– hangsúlyozta Horn Gábor. A felmérés azt is mutatja, hogy ellenzéki oldalon kiegyensúlyozottak a viszonyok, a DK-Momentum-Jobbik-MSZP nagyjából egyenlő szinten van. A teljes népességet véve 9 százalékot mértek most a DK-nak, 8-at a Momentumnak, 7-7-et a Jobbiknak és az MSZP-nek. A biztos választói körben 12 százalékon áll a DK, 10 százalékon a Momentum, valamint 8-8 százalékon a Jobbik és az MSZP.

A szakember megjegyezte, személyek tekintetében Karácsony Gergely vezeti a népszerűségi listát ellenzéki oldalon.

Győzike elfoglalta Brüsszelt, az Európai Parlamentből jelentkezett be Orbán Viktor talpnyalója

A Fidesz kommunikációs igazgatója szerint jogos kirúgni valakit a véleményéért

A Pedofidesz új kommunikációs igazgatója szerint „erős közösségként” készülnek a közelgő választásra

Magyar Péter bejelentette az EP-választási jelöltjeit

Orbán Viktor tombol a Facebookon, elege van mindenből

Menczer Tamás úgy tudja, egész Brüsszel Orbán Viktor elhallgattatásán dolgozik