Belföld

Pesty László: Nem zárható ki, hogy zsarolják Varga Juditot

Külföld

Rákkal kezelik Katalin walesi hercegnét

Belföld

Már halottgyalázással is vádolja a kormánymédia Magyar Pétert

Koronavírus: nem vállalja az olaszok elleni meccsét a Sopron kosárlabdacsapata

Harta ViktorHarta Viktor

Az észak-olaszországi koronavírus-járvány miatt a semleges helyszínre, Ljubljanába sem utazik el a Sopron Basket női kosárlabdacsapata az olasz Schio elleni Euroliga-mérkőzésre – jelentette be kedden Török Zoltán ügyvezető.

A Sopron az Euroliga alapszakaszának a 14., utolsó fordulójában találkozott volna a Schióval szerdán este. Török szerint a nemzetközi szövetség (FIBA) szlovéniai helyszínt javasolt a szerdai találkozó lebonyolítására, a magyar bajnok nem kívánja vállalni annak a kockázatát, hogy a játékosok Veneto tartományban életvitelszerűen élő személyekkel érintkezzenek.

„Városunk és a magyar szövetség vezetésével egyeztetve az a közös döntés született, hogy a FIBA salamoni döntését, miszerint a mérkőzést le kell játszani a szlovéniai Ljubljanában, nem vállaljuk. Védjük magunkat, a közösségünket, városunkat és Magyarország lakosságát. Vállaljuk a döntésünk minden következményét akkor is, ha az hátrányosan érinti klubunkat”

– fogalmazott az ügyvezető. Farkas Ciprián polgármester közölte, a városvezetés minden tekintetben a klub mögött áll, kerülni kell a lehetséges kockázati tényezőket. A sajtótájékoztatón elhangzott, Bodnár Péter főtitkár már úton van Genfbe, hogy képviselje a csapat érdekeit a nemzetközi szövetségnél

Szalay Ferenc, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének elnöke a fentiek kapcsán azt nyilatkozta, a szervezet nem támogatja, hogy a Sopron akár csak minimális kockázatot is bevállaljon a Schio elleni mérkőzéssel.

Lombardiában hétfőn már 173 fertőzöttről tudtak, míg országos szinten 222 a koronavírusos esetek száma, a vírus eddig hét életet követelt Olaszországban.

Ez is érdekelhet

Feljelentik Orbánékat, amiért a COVID alatt valakik eltüntettek 300 milliárd forintot a lélegeztetőgépek ürügyén

Eperjes Károly díszpolgár lett

Ismét berobbanhat a Covid Magyarországon, százezrek fordulnak orvoshoz légúti panaszokkal

Közleményt adtak ki a mentők és az autósport szövetség is a rallybalesetről

Meghalt Dobor Dezső sportriporter

Orbán Viktor kedvenc sportlapja kiállt a gyermekbántalmazó edzők mellett