Bűnügy

Mészárlás készült Sajókazán, az egész osztályt meg akarta ölni egy diák

Belföld

Sorban szavaznak az idősotthonba bejelentett venezuelaiak az I. kerületben, a telefonjukon ott a fideszes eligazítás spanyolul

Belföld

Drámai bejelentést tett Dobrev Klára, itt a vége

Egy ponty ellen adott ki körözést a Nébih

„A horgászok segítségét kéri a Nébih Állami Halőri Szolgálata egy, korábban a Gyékényesi kavicsbánya-tavakból többször megfogott ponty jelenlegi élőhelyének maghatározásában”

– kezdődik a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal egészen szokatlan felhívása.

A horgászok segítségét kéri a Nébih Állami Halőri Szolgálata egy, korábban a Gyékényesi kavicsbánya-tavakból többször…

Posted by Nébih – Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal on Monday, February 24, 2020

Mint írják, a több mint 30 kg súlyú pontyot 2017-ben több alkalommal megfogták és a vízbe visszaengedték a „14-0063-1-5 kódszámú, nyilvántartott halgazdálkodási vízterületen”, majd 2018-ban feltételezhetően már egy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei halastóban fogták meg, ahol fényképet is készítettek róla.

A Nébih által felkért szakértő megállapította, hogy a két különböző vízterületről megfogott ponty ugyanazon egyed,

viszont nem állnak az ÁHSZ rendelkezésére olyan fényképfelvételek, melyek alapján a hal jelenlegi lakhelyéül szolgáló tó teljes bizonyossággal beazonosítható lenne.

A jószág eredeti élőhelyére történő visszaszállítása érdekében a hatóság várja azon horgászok jelentkezését, akik 2018-ban vagy azt követően megítélésük szerint a képen szereplő pontyot fogták meg, továbbá a fogásról fotóval rendelkeznek vagy legalább érdemi információt tudnak nyújtani a hal jelenlegi hollétéről.

A keresett hal jellegzetes formájú és méretű, azonban elváltozások nem láthatóak rajta. Ugyanakkor a szakértő 8 olyan kulcsbélyeget is megállapított, amelyek alapján a ponty kétséget kizáró módon azonosítható.

A Nébih kéri a horgászokat, hogy akkor is küldjék meg a rendelkezésükre álló felvételt, ha nem biztosak abban, hogy az érintett egyedről van szó. A képeket – a fogás helyének megjelölésével – az [email protected] e-mail címre várják.

Minderre pedig azért van szükség, mert mint írják, egy ekkora ponty felnevelése a halgazdálkodóknak több évtizedes munkájában kerül, feketepiaci értéke éppen ezért 700-800.000 Ft. Minden természetet, horgászatot szerető ember érdeke, hogy nyilvántartott halgazdálkodási vízterületek halállománya fennmaradjon, írják, hozzátéve: Az ÁHSZ célul tűzte ki a horgászattal-halászattal kapcsolatos feketegazdaság felszámolását, ebben kérik most a horgászok segítségét.

Ez is érdekelhet: Kásler bejelentette, megint kapnak egy kis béremelést a pedagógusok

Kapcsolódó hírek

Ütköztek, majd lángba borult a személyautó az M86-os gyorsforgalmin

Halálos baleset történt Kisszállás térségében

Fagyasztott zöldbabot hívott vissza az Auchan

Most érkezett! Bezárt egy éttermet a Nébih, súlyos dolgokat találtak

Snidlinges szendvicsfeltétet hívott vissza a SPAR

Penészgombás italt hívott vissza a Lidl

Meghalt egy horgász a balatoni pontyfogó versenyen

Most közölték: a Tesco mogyorót, a Penny Market mandulabelet hív vissza

Szalmonellás termék visszahívását jelentette be a Nébih

Írd te a Röviden híreit! Szerkesztő-újságírót keresünk, részletek itt!