Baleset

Patkány rágott meg egy alvó kisbabát Ócsán

Bulvár

36 évesen meghalt Azahriah menedzsere

Baleset

Halálos tragédia Budapesten

Már három halottja van Olaszországban a koronavírus-járványnak

Belehalt a koronavírus-fertőzésbe egy idős, rákbeteg asszony Olaszországban, Crema városában – írja helyi források alapján az Index. Ő volt a járvány harmadik áldozata az országban.

Észak-Olaszországban gyorsan terjed a fertőzés, délelőtt már száz körül járt a Lombardiában diagnosztizált esetek száma, országosan pedig 130 beteget vettek nyilvántartásba. A vírus első áldozata egy hetvenes éveiben járó férfi volt, néhány órával később egy idős nő is elhunyt a fertőzésben.

A vírus miatt vesztegzár alá helyeztek több olasz települést. A karantén az északnyugati Lombardia tartományban, a Milánótól nem messzi Lodi város térségében található 11 önkormányzat lakosait érinti, valamint az északkeleti Veneto tartományban Vo’ Euganeo területét, amely Padova körzetében van. Az utóbbi két nap alatt alatt ezen a két területen óráról órára emelkedett a fertőzöttek száma. Az intézkedés Venetóban 3500 személyt érint, Lombardiában közel 47 ezer lakost.

A Budapest Airport megkezdte az észak-olaszországi tartományokból érkező utasok testhőmérséklet-mérését a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Vasárnap délutánig két repülőjáratot ellenőriztek, lázas beteget egyelőre nem találtak.