Politika

Magyar Péter: közzéteszem a felvételt, ami miatt a kormánynak le kell mondania

Baleset

Súlyos baleset Tatán: terhes anyuka hajtott ki egy mentő elé, két mentőhelikopter is érkezett a helyszínre

Bulvár

Ez nem egy nyilas házmester valami történelmi film forgatási helyszínéről, hanem Sulyok Tamást fotózták le Szegeden, egy csatorna mögött bujkálva

Trianonozással, sorosozással és klímavédelmi akciótervvel értékelt évet Orbán

Minden nagyon szép, minden nagyon jó, csak Soros és „Brüsszel” ne akarna keresztbe tenni.

Szilágyi SzabolcsSzilágyi Szabolcs
Orbán Viktor miniszterelnök hagyományos évértékelő beszédét tartja a Várkert Bazárban 2020. február 16-án.
Orbán Viktor miniszterelnök hagyományos évértékelő beszédét tartja a Várkert Bazárban 2020. február 16-án. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Megtartotta 2020-as évértékelő beszédét Orbán Viktor, aki 22. alkalommal intézett iránymutatást a hívekhez arról, miként gondolkozzanak az elmúlt időszak sikereiről, kik az aktuális ellenségek, és milyen nehézségek várhatók.

A miniszterelnök hosszú trianonozással kezdte beszédét, arra kihegyezve, hogy

nemcsak élünk, de ki is szabadultunk az ellenséges gyűrű szorításából

– utalva ezzel a Csehszlovákia, a Jugoszlávia és a Szovjetunió felbomlásával létrejött környező országokra. Mint hozzátette, Szlovákiával, Szerbiával, Horvátországgal és Szlovéniával is megtaláljuk a hangot, széles együttműködést, sőt szövetségeket is alakíthatunk.

Évértékelő LIVE

Évértékelő LIVE

Posted by Orbán Viktor on Sunday, February 16, 2020

Üzenet a fiataloknak: „Gyurcsány”

Orbán szerint „egy volt kommunistákból álló kormány vitte csődbe az országot a liberális politikájával”, ebből szerinte az következik, hogy

„olyan, hogy liberális, nincs, a liberális nem más, mint a diplomás kommunista”.

A miniszterelnök a fiatalokat is felvilágosította, akik szerinte már nem emlékeznek az őszödi beszédre és a „nokiás dobozokra”, de ez nem azt jelenti, hogy ezek nem léteznek. Úgy véli, ő nem populista, mert „populista az, aki ígéreteket tesz a választóknak, aztán nem tudja őket betartani”. Aki ígéreteket tesz és betartja őket, az demokrata – mondta.

Soros, cigányok, ügyvédek

A nemzeti konzultációra Orbán Viktor szerint azért van szükség, mert Európában az a helyzet állt elő, hogy a döntéshozóknak „az erőszakos bűnözők jogai fontosabbak lettek a törvénytisztelő emberek jogainál”. Ehhez kell valami egyetértési pont – magyarázta, hozzátéve, szerinte külföldről finanszírozott, „s persze a Soros-hálózathoz tartozó szervezetek és a felbérelt ügyvédeik a jogvédelemmel visszaélve perek tömkelegét indítják”.

Orbán szerint a tények azt mutatják, hogy az utolsó 10 év volt a legsikeresebb 10 az elmúlt 100 év magyar történetében. Ezt azzal igyekezet alátámasztani, hogy „a vagyoni egyenlőtlenségek mérsékeltek maradtak”, továbbá a sérülékeny csoportokat, fiatalokat, 50 év felettieket, gyermeket vállaló nőket, alacsonyan képzetteket sikerült munkához juttatni. A bérek is megindultak felfelé – mondta.

Jön a klímavédelmi akcióterv

A kormány a héten klímavédelmi akciótervet fogadott el, megalkották azt a programot, amellyel elérik, hogy 2030-ra a Magyarországon előállított villamosenergia 90 százalékban szén-dioxid-mentes legyen – jelentette be Orbán. Július 1-jével megkezdik az illegális hulladéklerakók felszámolását és megbüntetik a környezetszennyezőket.

Betiltják az egyszer használatos műanyagok forgalmazását, lehetővé teszik az üveg- és műanyag palackok, valamint a fémdobozok visszaváltását

– sorolta Orbán. Azt is ígérte, hogy megvédik a folyókat a külföldről ide érkező hulladékoktól.

Ezen felül minden újszülött után tíz fát ültetnek, 2030-ra pedig eléri a kormány, hogy az ország erdővel borított területe 27 százalékra növekedjen. A következő 10 évben meghatszorozzák a naperőművek kapacitását, támogatni fogják az olcsó elektromos autók megjelenését és használatát, valamint 2022-től csak elektromos buszok forgalomba állítását fogják megengedni a városi közlekedésben – mondta.

Adócsökkentést ígért

Orbán szerint a Magyarországra nagy hatással lévő német gazdaság csökkenését úgy lehet ellensúlyozni, ha 2020-ban és talán még utána évekig is erőinket a munkahelyek megőrzésére kell fordítanunk.

Tudjuk, hogy ilyenkor adót kell csökkenteni, erre készülünk most is, a kisvállalkozási adót és a munkát terhelő adót csökkenteni fogjuk. A nyugdíjak értékét meg fogjuk őrizni, hiszen erről állapodtunk meg a nyugdíjasokkal

– közölte.

Belengette a miniszterelnök a háromgyermekes anyák szja-mentességét is, hátha ezzel még lehet javítani az általa is elismerten siralmas demográfiai adatokon.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a valódi hírekkel.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Orbán Viktor bejelentette, hogy dolgozik a kormány

Orbán a Facebookon hajrá magyarokozik, miközben Budapesten a lemondásáért tüntetnek

Kínos kérdésekre várja a választ Orbán Viktortól Magyar Péter

Mi történt? Bencsik Andrásék durván beleszálltak az ajnározott Petőfi-filmbe: „minden vonatkozásban rossz lett”

Megszólalt Magyar Péter: nem hátrál, aljas eszköz

Rubeljobboldal: magyar politikusok is kaphattak pénzt Moszkvából oroszbarát propaganda terjesztéséért