9 millió euróért vesz wellness központot a magyar állam Szlovéniában, fociakadémia is épül mellé

9 millió euróért, átszámítva 3,5 milliárd forintért veszi meg a magyar állam a veszteséges Lendvai Terme turisztikai komplexumot Szlovéniában – írja az Úgytudjuk.hu.

A hírt már tavaly megszellőztette a helyi sajtó, akkor csak annyit lehetett tudni, hogy az ügylet a miskolci Comitatus Energia Beruházási, Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt. és a lendvai Sava Turizem Társaság között jött létre. Egyes szlovén pártok tiltakoztak is a „magyar expanzió” miatt.

Az üzletről a muravidéki városban egyeztetett Zdravko Pocivalsek szakminiszter kollégájával, Palkovics László miniszterrel. Az Úgytudjuk információi szerint a magyar fél megígérte, hogy a dolgozók többségét megtartja és az addig veszteséges létesítményt turisztikai célokra hasznosítva felfuttatja.

Mi több, a Népújság cikke szerint a szabadtéri medencéket, a kempinget, a Lipov gaj apartmanfalut és egy telket magában foglaló wellness központ mellett

egy labdarúgó akadémia sportobjektumai is felépülnek majd.

Az Úgytudjuk megjegyzi, a magyar állam az elmúlt időszakban már így is több száz millió forintért vásárolt ingatlant a kisvárosban, valamint hozzá járult több ingatlan felújításához is.

Kapcsolódó hírek