Belföld

Súlyos dolgokat állít Dúró Dóráról és Kocsis Mátéról Magyar Péter

Bulvár

36 évesen meghalt Azahriah menedzsere

Belföld

Drámai felvételt tettek közzé a szinte magatehetetlenül fekvő Karsai Dánielről

Erődemonstrációt tart Miskolcon a Mi Hazánk, megszólalt a polgármester

Demonstrációt tart „a rendért” vasárnap Miskolcon a Mi Hazánk Mozgalom és a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom. A helyi kormányhivatal elé szervezett rendezvény után autókonvojjal mennek a várostól mintegy harminc percnyire található Sályra, ahol egy közelmúltbeli gyilkosság helyszínére mécseseket tesznek, majd fáklyás felvonulást tartanak.

Toroczkai László, a Fidesz szélsőhisztis fiókpártjának vezetője előzőleg arról beszélt, rendet és igazságot követelnek Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, ahonnan az elmúlt hetekben folyamatosan különböző bűncselekményekről érkeztek hírek. Hozzátette, szerinte az is kiderült, hogy Magyarországon no-go zóna is létezik, hiszen Csenyétére nem mertek rendőri kíséret nélkül bemenni a mentősök, mert már a telefonhíváskor fenyegették, zaklatták őket.

Ezen a borsodi településen kizárólag cigányok laknak, még a polgármester is cigány

– méltatlankodott Toroczkai az MTI híre szerint, majd a sályi gyilkosággal kapcsolatban is kiemelte a feltételezett elkövető roma származását.

A lakosság nagy része és a miskolci városvezetés egyébként értetlenül áll a demonstrációval szemben, főleg azért, mert azt épp a Miskolci Kocsonyafesztivál zárónapjára időzítették. Erről a 168 Órának nyilatkozott Veres Pál polgármester, aki a „városlakók biztonsága és a Kocsonyafesztivál programjainak zavartalan lebonyolítása érdekében folyamatosan egyeztet a város rendőrkapitányával” és megfelelő számú rendőrrel felügyelik majd a demonstrálókat.