48 ezer forintért bérel önkormányzati lakást a Várban Szijjártó Péter barátja

Kuna Tibor, a Young and Partners Kft. ügyvezető igazgatója a Csapra fel! kampány eredményhirdetésén Budapesten, az Akvárium Klubban 2015. január 20-án.
Kuna Tibor, a Young and Partners Kft. ügyvezető igazgatója a Csapra fel! kampány eredményhirdetésén Budapesten, az Akvárium Klubban 2015. január 20-án. Fotó: MTI/Soós Lajos

A 24.hu derítette ki, hogy a „kommunikációs ügynökségével” korábban milliárdos állami megrendeléseket elnyerő Kuna Tibor, Szijjártó Péter barátja, aki újabban egy tekintélyes adócsalási ügy vádlottja arcpirítóan kevés pénzért, havi 48 ezer forintért bérel önkormányzati lakást a budai Várban.

Kuna lakáscserével jutott a 74 négyzetméteres ingatlan kedvezményes bérleti jogához, egy XVIII. kerületi, 67 négyzetméteres lakást adott érte cserébe (a törvényi szabályozás szerint csak így lehet ilyen lakáshoz jutni).

Igen ám, de a cserealapot képező XVIII. kerületi lakás másnap már ismét az üzletember nevén volt.

Vagyis ez alapján csak papíron ment végbe az ügylet, valójában pénzt adott a bérleti jogért – jegyzi meg a lap.

Hasonló módon ügyeskedett Bayer Zsolt kormánypárti megmondóember is, neki havi 32 ezer forintért sikerült önkormányzati lakáshoz jutnia a Várban, de rajta kívül még Lázár János vadásztársának és Palkovics Lászlónak is fillérekért adatott meg a pazar helyen, potom áron megoldott lakhatás.

Kapcsolódó hírek