Belföld

Orbán Viktort már orvoshoz küldenék eszelős vasárnapi bejegyzése után

Belföld

Orbán Viktor tombol a Facebookon, elege van mindenből

Baleset

Milliárdos exdiplomata csapódott a földnek Besenyei Péter korábbi repülőjével

Még a Fidesz-szavazók is kiakadtak a köztévé botrányos Karácsony-interjúján

A Népszava megbízásából készített közvéleménykutatást a Publicus Intézet, arról faggatva az embereket, mit gondolnak a köztévé Karácsony Gergely-interjújáról, melynek szemlátomást a főpolgármester lejáratása volt a célja, és ami miatt még Fürjes Balázs államtitkár is kiakadt.

A felmérés szerint a megkérdezettek 69 százaléka felháborítónak tartja az interjút, 61 százalék szerint nem kapott érdemi kérdéseket Karácsony Gergely.

Az interjú a Fidesz-szavazókat is megosztotta: 49 százalékuk úgy véli, hogy érdemi kérdésekre válaszolhatott a leginkább biciklizési szokásairól faggatott főpolgármester, 49 százalékuk szerint ugyanakkor a műsorvezető alig tett fel komolyan vehető kérdéseket.

Az ellenzéki válaszadók döntő többsége szerint nem hangzottak el érdemi kérdések az M1-es riportertől: leginkább a Jobbik (90 százalék) és a DK (89 százalék) szavazói látták így.

A felmérés szerint a válaszadók 76 százaléka úgy látja, a köztévé újságírójától elvárható, hogy érdemi kérdésekkel foglalkozzon egy megválasztott politikussal készült interjúban. A megkérdezett Fidesz-szimpatizánsok 46 százaléka is így véli, 51 százalékuk viszont azzal ért egyet, hogy egy újságíró szabadon kérdezhet bármit, nincs értelme elvárásokat megfogalmazni ezzel kapcsolatban.