Baleset

Halálos tragédia Budapesten

Baleset

Patkány rágott meg egy alvó kisbabát Ócsán

Belföld

Orbán Viktort már orvoshoz küldenék eszelős vasárnapi bejegyzése után

Még az államtitkár is kiakadt a köztévé pusztító Karácsony Gergely-interjúján

Megválasztása után száz nappal tegnap este az M1 propagandacsatorna vendége volt Karácsony Gergely főpolgármester, ahol a műsorvezetőnek olyan szinten sikerült meggyaláznia a szakmát, hogy azt valószínűleg tanítani fogják.

Mészáros Kata láthatóan azt kapta utasításba, hogy a közmédia szokásos primitív, hazug állításait kérdésekbe csomagolja, és ezekre csak a legvégső esetben engedje reagálni az interjúalanyt. Így aztán olyan lényegre törő gondolatokkal bombázta az október óta először a köztévébe beeresztett Karácsonyt, miszerint

„a kezdeti lendületet, az, hogy biciklivel és gyalog járjanak az emberek, ez csak a fotók erejéig tartott?”

vagy hogy

„belátja-e mostanra, hogy az emberek többségének, ahogy főpolgármester úrnak is, a számos elfoglaltsága miatt nem életszerű gyalog és biciklivel járni, és ha mondjuk itt, az MTVA-ban akad dolga, akkor ide sem tud az ember eljönni biciklivel?”

Az „interjú” csúcspontja mégis az volt, amikor a propagandista azzal támadta a főpolgármestert, hogy nem a közmédia bejáratánál parkolt le, amikor megérkezett a műsorba.

„Miért arrébb parkoltak? Mert felvette a stábunk, hogy a környéken parkoltak…”

– tette fel Mészáros a bizonyára minden budapestit feszélyező kérdést, de olyan jelenet is akadt, amikor arról hadovált teljesen kontextustalanul, hogy

„Milliós nézettsége van a közmédiának, elég, ha egy olimpiai közvetítést nézünk. vagy ezeket be kellene szüntetni?”

A lejáratónak szánt interjú egyébként még közmédiás mércével is elképesztően primitívre sikerült, mert Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára sem tudott elmenni mellette szó nélkül.

Twitter-oldalán azt írta, vállalhatatlan volt az M1 tegnapi produkciója:

„Jó, hogy nem a választás előtt készült az M1 Karácsony interjú. Több ellenzéki, kevesebb fideszes polgármester és képviselő lenne, érthetően. Sokszor éri méltatlan támadás a köztévét, de ez a tegnapi vállalhatatlan volt. Vállalhatatlan a főpolgármester és a budapestiek felé.”