Bulvár

Büdös bunkó: Kern András megint a járdára parkolt a szarjával

Belföld

Drámai felvételt tettek közzé a szinte magatehetetlenül fekvő Karsai Dánielről

Baleset

Nagy baleset Budapesten, több busz is késik

Nógrádi György úgy tudja, megint megpróbálnak majd áttörni a migránsok a határon

A kelebiaihoz hasonló akciókra számít Nógrádi György „biztonságpolitikai szakértő”, aki az M1 péntek reggeli műsorában beszélt a határátkelőhelynél történtekről.

Mint ismert, csütörtökön mintegy 300 migráns vonult Kelebiához, békésen tüntetve azért, hogy Nyugat-Európába, leginkább Németországba engedjék őket. A migránsokat péntek hajnalban buszokkal vitték el szerb oldalon, úgy tudni, egy befogadóközpontba szállították őket.

Nógrádi György elmondta, a szerb hatóságok rendkívül korrektek voltak, hiszen a határnál gyülekező migránsokat elszállították, így az események nem vettek erőszakos fordulatot. Külön kiemelte Aleksandar Vulin szerb védelmi miniszter fellépését a határnál. A védelmi miniszter csütörtökön egyebek mellett kijelentette, a belgrádi kormány nem fogja megengedni, hogy a migránsok elrontsák a jószomszédi viszonyt Szerbia és Magyarország között.

A probléma az – fűzte hozzá a propagandasajtó kedvenc migránsszakértője –, hogy a tömeg továbbra is a Balkánon marad, és az emberek nem akarnak hazatérni Észak-Afrikába, Szíriába vagy Afganisztánba.

„Ez azt jelenti, hogy megpróbálnak majd újra áttörni a határon”

– riogatott Nógrádi, megjegyezve, a migránsok még Horvátország felé mehetnének, de az ország lezárta határait.