Bulvár

Büdös bunkó: Kern András megint a járdára parkolt a szarjával

Baleset

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr és utasai elmenekültek

Belföld

Drámai felvételt tettek közzé a szinte magatehetetlenül fekvő Karsai Dánielről

Buszokkal vitték el Kelebiához vonult migránsokat

A Szerbiából, a vajdasági Szabadkáról indult migránsmenet tagjai pihennek a Kelebia-Tompa határátkelő szerbiai oldalánál 2020. február 6-án.
A Szerbiából, a vajdasági Szabadkáról indult migránsmenet tagjai pihennek a Kelebia-Tompa határátkelő szerbiai oldalánál 2020. február 6-án. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Buszok érkeztek azokért a migránsokért péntek hajnalban, akik csütörtökön vonultak Kelebiához, békésen tüntetve azért, hogy Nyugat-Európába, leginkább Németországba engedjék őket.

Az Index cikke szerint a határátkelőhöz mintegy 300 migráns érkezett; a közmédia hangos migránskaravánozással toporzékolta végig az eseményt. A lap megjegyzi, a menekültek között volt jó néhány kisgyerek is, akiket este a szüleik a határkerítéshez küldtek, hogy ők tartsák fel a táblákat olyan feliratokkal, mint hogy „a gyermekeink jobb életet érdemelnek”, illetve azt ismételgették, hogy nyissák meg a határt.

A migránsokért hajnali kettőkor 15-20 busz érkezett a szerb oldalon, és mindenkit felszállítottak rájuk. Az Index úgy tudja, az embereket befogadóközpontokba vitték, elképzelhető, hogy egyenesen egészen a macedón határ közelébe, Preševóhoz.