Baleset

Patkány rágott meg egy alvó kisbabát Ócsán

Bulvár

Büdös bunkó: Kern András megint a járdára parkolt a szarjával

Bűnügy

3-as terrorfokozat van érvényben Magyarország területén

Orbán elmagyarázta Rómában, mi kell ahhoz, hogy ne öljék meg

Orbán Viktor miniszterelnök (b) a Nemzeti Konzervativizmus című konferencián Rómában, a Grand Hotel Plazában 2020. február 4-én.
Orbán Viktor miniszterelnök (b) a Nemzeti Konzervativizmus című konferencián Rómában, a Grand Hotel Plazában 2020. február 4-én. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

A gazdasági sikerességet nevezte a konzervatív politika előfeltételének Orbán Viktor kedden Rómában, az Edmund Burke Alapítvány Nemzeti konzervativizmus című konferenciáján rendezett pódiumbeszélgetésen.

A magyar miniszterelnök arról magyarázott: a gazdasági siker az egyetlen módja annak, hogy a nemzeti konzervatív, illetve kereszténydemokrata vezetők „túléljenek”. Ha ugyanis ez nem sikerül, ha egy konzervatív politikai vezető hibát követ el, és a gazdasági mutatók csökkennek, másnap reggel „megölik” – mesélte.

Orbán Viktor ezzel kapcsolatban kiemelte, hogy Magyarországon a gazdaság évi 4-5 százalékkal bővül, a munkanélküliségi ráta 3 százalékra mérséklődött, és az államadósság is csökken.

A miniszterelnök arról is beszélt, hogy Európában új kihívásokra és energiával teli új mozgalmakra van szükség, különben a kontinens nem lesz versenyképes.