Belföld

Sorban szavaznak az idősotthonba bejelentett venezuelaiak az I. kerületben, a telefonjukon ott a fideszes eligazítás spanyolul

Bűnügy

Agyonszúrtak egy pultos nőt Mezőberényben nem sokkal ezelőtt

Bűnügy

Kislányokat molesztálhatott egy vidéki katolikus iskola tanára, de a püspökség a botrányt kirobbantó tanítónőt akarja meghurcolni

Dunai hajótragédia: őrizetbe vették a másik Viking hajó kapitányát

Őrizetbe vették és harmincöt rendbeli segítségnyújtás elmulasztása vétség megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatta ki a BRFK a Hableánnyal ütköző szállodahajót követő Viking Idun hajó kapitányát – közölte szerdán az ügyészség.

A férfi önként jelent meg a hatóság előtt, a rendőrség őrizetbe vette és előterjesztést tett a letartóztatására. A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség – figyelemmel a kapitány önkéntes megjelenésére is – indítványt tett a nyomozási bíróhoz a kapitány bűnügyi felügyeletének elrendelésére az eljárásban való jelenlétének biztosítása céljából.

Az ügyészség indítványozta, a bíróság írja elő magatartási szabályként, hogy a gyanúsítottnak minden hónapban jelentkeznie kell a Budapesti V. kerületi Rendőrkapitányságon. A bűnügyi felügyelet kérdésében a Fővárosi Törvényszék illetékességi területén működő nyomozási bíró várhatóan csütörtökön dönt.

A Hableány sétahajó május 29-én süllyedt el a Margit híd közelében, miután összeütközött a Viking Sigyn szállodahajóval. A Hableányon 35-en utaztak, 33 dél-koreai turista és a kéttagú magyar személyzet. Hét koreai turistát sikerült kimenteni, 27 áldozat holttestét megtalálták a hatóságok.

Ez is érdekelhet: Nézőpont: nagyon vezet a Fidesz

Kapcsolódó hírek

Halálos baleset történt Kisszállás térségében

Ütköztek, majd lángba borult a személyautó az M86-os gyorsforgalmin

Kiemelt beruházás lett a Hableány-áldozatok emlékműve

Egy fa hajtott ki a Hableány roncsából, elültették a TEK területén, „ott fog tovább növekedni”

Vádat emeltek a Viking Sigyn kapitánya ellen

Megrázó, eddig nem látott felvételt tett közzé a rendőrség a Hableány balesetéről

Dunai hajóbaleset: csaknem kétmilliárdos sérelemdíjat ítéltek meg a katasztrófa áldozatainak

Felavatták a Hableány áldozatainak emlékművét

Máig nem fizetett kártérítést a Viking Sigyn üzemeltetője

Írd te a Röviden híreit! Szerkesztő-újságírót keresünk, részletek itt!