Dunai hajótragédia: őrizetbe vették a másik Viking hajó kapitányát

Őrizetbe vették és harmincöt rendbeli segítségnyújtás elmulasztása vétség megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatta ki a BRFK a Hableánnyal ütköző szállodahajót követő Viking Idun hajó kapitányát – közölte szerdán az ügyészség.

A férfi önként jelent meg a hatóság előtt, a rendőrség őrizetbe vette és előterjesztést tett a letartóztatására. A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség – figyelemmel a kapitány önkéntes megjelenésére is – indítványt tett a nyomozási bíróhoz a kapitány bűnügyi felügyeletének elrendelésére az eljárásban való jelenlétének biztosítása céljából.

Az ügyészség indítványozta, a bíróság írja elő magatartási szabályként, hogy a gyanúsítottnak minden hónapban jelentkeznie kell a Budapesti V. kerületi Rendőrkapitányságon. A bűnügyi felügyelet kérdésében a Fővárosi Törvényszék illetékességi területén működő nyomozási bíró várhatóan csütörtökön dönt.

A Hableány sétahajó május 29-én süllyedt el a Margit híd közelében, miután összeütközött a Viking Sigyn szállodahajóval. A Hableányon 35-en utaztak, 33 dél-koreai turista és a kéttagú magyar személyzet. Hét koreai turistát sikerült kimenteni, 27 áldozat holttestét megtalálták a hatóságok.

Ezek is érdekelhetnek