Baleset

Nagy baleset Budapesten, több busz is késik

Belföld

Orbán Viktor tombol a Facebookon, elege van mindenből

Bulvár

36 évesen meghalt Azahriah menedzsere

Dunai hajótragédia: őrizetbe vették a másik Viking hajó kapitányát

Őrizetbe vették és harmincöt rendbeli segítségnyújtás elmulasztása vétség megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatta ki a BRFK a Hableánnyal ütköző szállodahajót követő Viking Idun hajó kapitányát – közölte szerdán az ügyészség.

A férfi önként jelent meg a hatóság előtt, a rendőrség őrizetbe vette és előterjesztést tett a letartóztatására. A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség – figyelemmel a kapitány önkéntes megjelenésére is – indítványt tett a nyomozási bíróhoz a kapitány bűnügyi felügyeletének elrendelésére az eljárásban való jelenlétének biztosítása céljából.

Az ügyészség indítványozta, a bíróság írja elő magatartási szabályként, hogy a gyanúsítottnak minden hónapban jelentkeznie kell a Budapesti V. kerületi Rendőrkapitányságon. A bűnügyi felügyelet kérdésében a Fővárosi Törvényszék illetékességi területén működő nyomozási bíró várhatóan csütörtökön dönt.

A Hableány sétahajó május 29-én süllyedt el a Margit híd közelében, miután összeütközött a Viking Sigyn szállodahajóval. A Hableányon 35-en utaztak, 33 dél-koreai turista és a kéttagú magyar személyzet. Hét koreai turistát sikerült kimenteni, 27 áldozat holttestét megtalálták a hatóságok.

Kapcsolódó friss hírek

Riasztották a katasztrófavédelmet, több száz dolgozót menekítettek az SK komáromi akkugyárából

Nyomoz a rendőrség a reggel, egy budapesti iskolában történtek miatt

Orbán papagájjá változott, amikor Rogán korrupciós ügyéről kérdezték

KSH: 605 400 forint volt a bruttó átlagkereset februárban

Orbán Viktor bemondta, hogy mindenkinek lesz szakmája és tisztességes fizetése

Megvertek egy rendőrt Nyírábrányban