Bulvár

Sokkoló: 14 év után visszatér a Győzike Show, itt lesz látható

Baleset

Meghalt egy horgász a balatoni pontyfogó versenyen

Baleset

Tömegbaleset az M7-esen, több kilométeres a torlódás

Rendkívüli sajtótájékoztatón beszélt a röszkei incidensről a Belügyminisztérium

Kedd délelőtt rendkívüli sajtótájékoztatót tartott a Belügyminisztérium annak kapcsán, hogy hajnalban egy állítólag 60 fős csapat illegálisan próbált meg Magyarországra jutni Röszkénél; a határt védő őröknek figyelmeztető lövéseket kellett leadniuk.

Papp Károly altábornagy, közbiztonsági igazgató elmondta, a határsértők először a bal, majd a jobb szárnyon próbáltak bejutni. Az első betörési kísérletet megakadályozták a rendőrök, egy főt elfogtak.

Papp szerint 5 óra 30-kor következett be a 60-70 fős csoport érkezése az akkor még zárva lévő határátkelőhöz. Ekkor három fő fegyveres biztonsági őr teljesített ott szolgálatot, mikor látták az érkezőket, figyelmeztették őket, de nem reagáltak, ekkor az egyik őr három figyelmeztető lövést adott le – magyarázta az igazgató.

ÉLŐ: Rendkívüli sajtótájékoztatót tart a Belügyminisztérium

ÉLŐ: Rendkívüli sajtótájékoztatót tart a Belügyminisztérium

Posted by atv.hu on Tuesday, January 28, 2020

A csoport megtorpant, sokuk visszafordult, közben kiérkeztek a rendőrök. Páran szétszóródtak a magyar területen, a rendőrök oldal- és mélységi zárást hajtottak végre, ezt most is fenntartják, aki a lezárt területen van, nem juthat ki. A hatóság munkatársai négy főt elfogtak, előállították és őrizetbe vették őket.

A közbiztonsági igazgató hozzátette, a fenti eset mellett hat helyszínen hetvenegy fő próbált bejutni az éjszaka folyamán Csongrád és Bács-Kiskun megyében. Ezért Utasította a BVOP országos parancsnokát, hogy a rendőrséggel együttműködve kezdjék meg a teljes magyar-szerb határszakaszon az ideiglenes határzár ellenőrzését, ha kell, megerősítését. Elsőként a röszkei határátkelő körzetében dolgoznak. Emellett ellenőrzik, hogy megjelentek-e a határ magyar oldalán embercsempész csoportok.

Kapcsolódó friss hírek