Fotókon a reggeli röszkei „migránstámadás”

Megrongált kerítés a Horgos és Röszke közötti határátkelőnél, a szerb-magyar határon 2020. január 28-án.
Megrongált kerítés a Horgos és Röszke közötti határátkelőnél, a szerb-magyar határon 2020. január 28-án. Fotó: MTI/Molnár Edvárd

Fotókat közölt az MTI a kedd hajnali, röszkei közúti határátkelőnél történt incidens kapcsán. Mint korábban a rendőrség közlése nyomán megírtuk, állítólag hatvan határsértő próbált áttörni az átkelőnél Magyarországra, figyelmeztető lövések is dördültek.

Megrongált kerítés a Horgos és Röszke közötti határátkelőnél, a szerb-magyar határon 2020. január 28-án.

Megrongált kerítés a Horgos és Röszke közötti határátkelőnél, a szerb-magyar határon 2020. január 28-án.Fotó: MTI/Molnár Edvárd

A lezárt a Horgos és Röszke közötti határátkelő 2020. január 28-án.

A lezárt a Horgos és Röszke közötti határátkelő 2020. január 28-án.Fotó: MTI/Molnár Edvárd

Rendőrautó a lezárt Röszke és Horgos közti közúti átkelőnél 2020. január 28-án.

Rendőrautó a lezárt Röszke és Horgos közti közúti átkelőnél 2020. január 28-án.Fotó: MTI/Molnár Edvárd

Az eset kapcsán azonnal riadót fújt a propagandatévé is, az M1 reggeli műsorában már arról értekezett Deák Dániel, a XXI. Század Intézet „elemzője”, hogy a migránsok tisztában vannak azzal, hogy egyedül nincs esélyük átjutni a déli határon, ezért próbálkoznak tömegesen.

Deák arról is magyarázott, nagyon felkészültek a határsértők, hiszen tudomása szerint mobilalkalmazások, szórólapok segítik az útjukat, „tehát nagy valószínűséggel ezek a bevándorlók sem úgy érkeztek ide, hogy azt sem tudják, hogy hol vannak (…), hanem felmerül a gyanú, hogy ezeket a migránsokat felkészítették” – fogalmazott.

Kapcsolódó hírek