Itt az ÉletMentő app, melyet érdemes mindenkinek letölteni

A mentők munkáját segítő ÉletMentő elnevezésű applikáció egy okostelefonon az alkalmazás bemutatóján Budapesten, az Országos Mentőszolgálat mentésirányító központjában 2020. január 23-án.
A mentők munkáját segítő ÉletMentő elnevezésű applikáció egy okostelefonon az alkalmazás bemutatóján Budapesten, az Országos Mentőszolgálat mentésirányító központjában 2020. január 23-án. Fotó: MTI/Mónus Márton

Letölthetővé vált a mentők munkáját segítő ÉletMentő mobilapplikáció, amely gyorsabbá és egyszerűbbé teszi a mentőhívást a segítségre szorulók számára.

Az alkalmazás megkönnyíti a mentők riasztását és a munkájukat is, mert

riasztás esetén a diszpécser azonnal látja az előre feltöltött egészségügyi adatokat és a mobil helyszínadatai alapján azt is, hogy pontosan hol van a bajban lévő

– erről az Országos Mentőszolgálat főigazgatója beszélt egy sajtótájékoztatón. Csató Gábor hozzátette, az alkalmazás elsősegélynyújtáshoz szükséges információkat is tartalmaz, és egyebek mellett megmutatja a segítségre szorulóhoz legközelebb eső gyógyszertárt, egészségügyi ellátóhelyet is.

Az életmentő applikáció Ausztriában, Szlovákiában és Csehországban már működik; azokban az országokban már több mint egymillióan töltötték le. Ikonos kialakításának köszönhetően egyébként az is tudja használni, aki nem beszéli az adott nyelvet vagy állapota miatt nem tud beszélni. Az alkalmazás letölthető Android és iOS rendszerre is, és minden mobilhálózaton működik. A híváskezdeményezés és az adatküldés ingyenes.

Kapcsolódó hírek