Baleset

Tartálykocsi és személyautó ütközött Nagybajomnál, egy ember meghalt

Baleset

Szörnyű baleset Nyárlőrinc határában, egy ember meghalt

Politika

7 propagandista távozott a Hír TV-től – minden cégvezető nagyon figyeljen, mostantól bárhol felbukkanhatnak!

Új mobilapp érkezik ősztől, ami életeket menthet

RövidenRöviden
A Vodafone Magyarország Alapítvány és az Országos Mentőszolgálat mentőhívást megkönnyítő és a segítségnyújtást gyorsabbá tevő ÉletMentő applikációja a magyarországi bevezetését bejelentő sajtótájékoztatón az Országos Mentőszolgálat Budapesti Mentésirányító Központjában 2019. április 4-én.
A Vodafone Magyarország Alapítvány és az Országos Mentőszolgálat mentőhívást megkönnyítő és a segítségnyújtást gyorsabbá tevő ÉletMentő applikációja a magyarországi bevezetését bejelentő sajtótájékoztatón az Országos Mentőszolgálat Budapesti Mentésirányító Központjában 2019. április 4-én. Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Új mobilapp segíti a mentők munkáját ősztől; az ÉletMentő alkalmazás gyorsabbá és egyszerűbbé teszi majd a mentőhívást a segítségre szorulók számára.

Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója ma egy sajtótájékoztatón azt mondta, az applikáció azért lesz jó, mert

nagyban megkönnyíti a mentők munkáját, hiszen az előre feltöltött fontosabb egészségügyi adatokat (vércsoport, cukorbetegség, életkor, gyógyszerérzékenység) a diszpécserközpont azonnal látni fogja.

Ezen kívül az alkalmazás elsősegélynyújtáshoz szükséges információkat is tartalmaz, de a tervek szerint látható lesz rajta a bajba jutotthoz legközelebb eső sürgősségi ellátóhely, patika és gyermek sürgősségi osztály is.

A főigazgató szerint a rendszer a segítséget kérő pontos helyét is meghatározza, de jelzi azt is, ha telefonja lemerülőben van, így a mentődiszpécser nem fog hívást kezdeményezni a készülékre.

Az applikációval a mentők egy gombnyomással hívhatók, és az előre feltöltött betegadatok a helykoordinátával együtt jelennek meg az úgynevezett mentési lapon a diszpécserközpontban.

Az alkalmazást fejlesztő Vodafone Magyarország vezérigazgató-helyettese arról beszélt: az applikáció Ausztriában, Szlovákiában és Csehországban már működik, és az ott szerzett tapasztalatokat felhasználták a magyar változat fejlesztésében.

Egyelőre az alkalmazás lokalizációja zajlik, és mind Android, mind iOS rendszeren ingyenesen elérhető lesz – hogy mikor, arról egyelőre nincs közelebbi információ, valamikor ősszel kerül majd fel az appstore-okba.

Ezek is érdekelhetnek

Holtan esett össze egy 18 éves fiatal egy budapesti aluljáróban

Holtan esett össze egy 12 éves diák Tiszadadán, az iskolában

Tragikus balesetben meghalt egy 25 éves magyar mentős

Most közölték: egy ember életveszélyesen megsérült a ma reggeli sápi vonatbalesetben

Pintér Sándor véletlenül majdnem kétszer is megemelte az egészségügyisek bérét, de szerencsére időben eszmélt

Mi történt? Őrizetbe vettek egy nyíregyházi főorvost és egy asszisztenst