Orbán Viktor: „nyolcszor öltek meg, nyolcszor támadtam fel”

Egy centiméterre volt a Fidesz attól, hogy kilépjen az Európai Néppártból csütörtökön, mert a pártcsalád többsége „elárult bennünket”

– fenyegetett Orbán Viktor pénteken szokásos Kossuth rádiós valóságmagyarázásában, miután az Európai Parlament előző nap nagy többséggel – néppárti szavazatokkal is – elfogadta a jogállamiság magyarországi és lengyelországi helyzetéről szóló határozatát.

Orbán azt mondta, csak azért nem léptek ki csütörtökön, mert a franciák, a spanyolok és az olaszok „egyértelműen velünk voltak”, és a néppárti vitában úgy foglaltak állást, hogy ki kell állni Magyarország mellett. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy a helyzet így nem maradhat: ha nem áll ki az EPP Magyarország mellett, akkor „nekünk egy új európai, kereszténydemokrata jellegű mozgalmat kell indítani”, és „lesznek hozzá szövetségeseink”.

A miniszterelnök ezután visszatért szokásos témájához és sorosozással kényeztette a rádióhallgatóit, arról beszélt, hogy az amerikai-magyar milliárdos a világ első számú oligarchája.

Szerinte Soros György maffiaszerű hálózatán keresztül politikai befolyást vásárol, és kevert keresztény, muszlim lakosságot akar, ami túl van a nemzeti érzelmeken. Orbán úgy tudja, erről azonban Brüsszelben nem lehet nyíltan beszélni, mert Soros parancsára támadják a lapokban a politikusokat, amit nehéz kibírni, méltatlankodott Orbán, hozzátéve:

„Engem nyolcszor öltek meg, nyolcszor támadtam fel, én már nem félek ettől”.

Kapcsolódó hírek