Bűnügy

Meggyilkoltak egy házaspárt Újpesten, őrizetbe vették a fiukat

Bulvár

Hajdú Péter kiröhögte Magyar Pétert, majd gyorsan letiltotta a kommentelési lehetőséget

Baleset

Halálos hajóbaleset Verőcénél: két holttestet megtaláltak, öt embert még keresnek

Fidesz az EP Magyarországot elmarasztaló határozatáról: Soros György!

Az Európai Parlament állásfoglalásának elfogadása a bevándorláspárti erők „újabb nyomásgyakorlási akciója” Magyarországra, szoros együttműködésben a különböző Soros-szervezetek embereivel és szervezeteivel, akik sorozatban gyártják a lejárató anyagokat Magyarországgal szemben – magyarázta Hidvéghi Balázs fideszes EP-képviselő Strasbourgban.

A kormánypárt politikusa arra reagált, hogy az EP csütörtökön nagy többséggel megszavazta állásfoglalását Magyarország és Lengyelország ellen, a hetes cikkely alapján indított eljárás ügyében, miszerint a két országban sérül a jogállamiság, valamint az unió alapértékei.

A határozatában az EP Magyarország esetében elsősorban az igazságszolgáltatás függetlensége, a szólásszabadság, a korrupció, a kisebbségek jogai, valamint a bevándorlók és menekültek helyzete miatt fejezte ki aggodalmát.

Hidvéghi viszont átlát a szitán: fedősztorinak nevezte a jogállamiság kérdését, szerinte politikai vitáról van szó, azaz

a „bevándorláspárti erők” nyomás alatt akarják tartani Magyarországot,

azért, hogy engedjen olyan témákban, mint a bevándorlás kezelésének kérdése, vagy az európai keresztény kultúra megítélése és védelme.

„Magyarország nem fog engedni ezekben a kérdésekben. Akármekkora nyomást helyeznek ránk, mi ellent fogunk állni. A magyar emberek világos döntést hoztak ez ügyben, ennek megfelelően fogunk eljárni”

– értelmezte sajátosan a mai eseményeket a fideszes EP-képviselő.

Kapcsolódó friss hírek

Írd te a Röviden híreit!

Szerkesztő-újságírót keresünk, jelentkezz!