Luxusbörtönbe vonult a volt fideszes parlamenti képviselő

Szombaton bevonult a börtönbe Mengyi Roland volt fideszes országgyűlési képviselő, akit szeptemberben ítéltek jogerősen négy év börtönbüntetésre költségvetési csalás kísérlete és más bűncselekmények miatt.

A Blikk úgy tudja, a volt politikusnak már decemberben meg kellett volna kezdenie büntetése letöltését, de halasztást kaphatott. Mengyi a lap információi szerint a kecskeméti börtönben tölti ezentúl mindennapjait, mely Magyarország legmagasabb színvonalú büntetés-végrehajtási intézménye.

Egy névtelenséget kérő, korábban Kecskeméten raboskodó férfi arról beszélt, egyágyas, jól felszerelt szobák vannak, a fürdőszoba ugyan közös, de van konyha is, az ételhez való hozzávalókat pedig a rabok a börtön boltjában vehetik meg. Szabadidejüket tévézéssel, számítógépezéssel, kártyázással, pingpongozással, vagy a könyvtárban tölthetik el, de biliárdasztal, konditerem is van, működik sakk- és angolszakkör, valamint kertészkedni is lehet,

nyáron napozhatnak a füves sportpályán, egy kerti csapnál pedig le is hűthetik magukat.

Az első év után hétvégenként hazajárhatnak, az utolsó egy évet pedig jó eséllyel otthon tölthetik, nyomkövetővel. Ha jól viselkedik, 2 év 8 hónap után szabadul, ehhez Mengyi Rolandnak szerényen kell közlekednie, itt nem számít, hogy ki voltál, nagyobb embert is láttak már ezek a falak

– fogalmazott az egykori bentlakó. A Blikk megjegyzi, a kecskeméti kóter lakója volt korábban Stadler József és Zuschlag János is.

Kapcsolódó hírek