4 év letöltendőt kapott egy volt fideszes képviselő

Sértődötten kiszaladt a tárgyalóteremből.

Mengyi Roland.
Mengyi Roland. Fotó: MTI/Kovács Attila

Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, bűnszövetségben elkövetett költségvetési csalás bűntettének kísérlete és más bűncselekmények miatt négy év letöltendő börtönbüntetésre ítélték jogerősen szerdán a Fővárosi Ítélőtáblán Mengyi Rolandot, korábbi fideszes országgyűlési képviselőt – írja a kecskeméti Hírösvény.hu.

A lap felidézi, Mengyi ismerőse 2015 tavaszán az egykori képviselő révén tudomást szerzett arról, hogy a közeljövőben a szociális szövetkezetek számára egy mintegy 800 millió forint összegű, EU-s forrásból származó támogatás elnyerésére szóló pályázatot írnak ki.

Mengyi a pályázat kiírásáért, valamint azért, hogy a pályázati összeget az érintettek által koordinált szövetkezetek nyerhessék el, 5 millió forint úgynevezett „alkotmányos költséget” kért a vele kapcsolatban lévő döntéshozók részére, illetve további 5 millió forintot akkor, ha a pályázatuk nyer. Az érintettek összegyűjtötték a kért 5 millió forintot, majd az összeget Mengyi Roland barátjának juttatták el.

A cikk szerint Mengyi – akinek mentelmi jogát még 2016-ban függesztették fel –, egy évvel többet kapott, mint amennyit első fokon kiszabtak rá, a súlyosítást célzó ügyészi fellebbezést alaposnak tartotta a bíróság. Mengyi Roland a tudósítás szerint

nem várta meg az ítélet indoklását, sértődötten távozott a tárgyalóteremből.

Kapcsolódó hírek