Baleset

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr és utasai elmenekültek

Bulvár

Sokkoló: 14 év után visszatér a Győzike Show, itt lesz látható

Bűnügy

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Weber visszaszólt Orbánnak: nem kérünk kioktatást

Orbán Viktor miniszterelnök (b) Budapesten, a Karmelita kolostorban fogadta Manfred Webert, az Európai Néppárt frakcióvezetőjét 2019. március 12-én.
Orbán Viktor miniszterelnök (b) Budapesten, a Karmelita kolostorban fogadta Manfred Webert, az Európai Néppárt frakcióvezetőjét 2019. március 12-én. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

„A Néppárt értékei világosak, annak, aki közénk szeretne tartozni, világossá kell tennie, hogy tiszteletben tartja ezeket”

– nyilatkozta Manfred Weber, az Európai Néppárt frakcióvezetője az Euronewsnak, reagálva Orbán Viktor Kormányinfón tett kijelentéseire. A magyar miniszterelnök szerint ugyanis változnia kellene az EPP-nek, meg kellene találnia a valódi konzervatív értékeket, hogy megtartsa tagjai között a felfüggesztett tagságú Fideszt.

„Az én pártom, amelynek tavaly a csúcsjelöltje voltam, a legutóbbi választáson 40 százalékos eredmény felett teljesített: ezért nem kérünk kioktatást sem a politika, sem a választások ügyében. A mi irányvonalunk és az értékeink világosak”

– üzente Weber Orbánnak, aki már vélhetően helyezkedik: az olasz La Republica azt írta, tárgyalások folynak a Fidesz, az olasz Liga és a lengyel PiS között egy új, európai pártcsalád létrehozásáról. A lap úgy tudja, már a neve is meglehet az új formációnak:

„Konzervatívok és identitás”.

A La Republica megjegyzi, a Fidesz már csak egy lépésre van attól, hogy kizárják a Néppártból.

Kapcsolódó friss hírek

110 ezerhez közelít a külföldön dolgozó magyarok száma

Nagy baleset az M7-es autópályán, Balatonvilágosnál

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Busz és villamos karambolozott Budapesten