Külföld

Merényletet követtek el Robert Fico ellen, több lövés is eltalálhatta

Bűnügy

Itt a közeli videó Robert Fico lelövéséről

Külföld

Részleteket közöltek Robert Fico merénylőjéről

Weber visszaszólt Orbánnak: nem kérünk kioktatást

Orbán Viktor miniszterelnök (b) Budapesten, a Karmelita kolostorban fogadta Manfred Webert, az Európai Néppárt frakcióvezetőjét 2019. március 12-én.
Orbán Viktor miniszterelnök (b) Budapesten, a Karmelita kolostorban fogadta Manfred Webert, az Európai Néppárt frakcióvezetőjét 2019. március 12-én. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

„A Néppárt értékei világosak, annak, aki közénk szeretne tartozni, világossá kell tennie, hogy tiszteletben tartja ezeket”

– nyilatkozta Manfred Weber, az Európai Néppárt frakcióvezetője az Euronewsnak, reagálva Orbán Viktor Kormányinfón tett kijelentéseire. A magyar miniszterelnök szerint ugyanis változnia kellene az EPP-nek, meg kellene találnia a valódi konzervatív értékeket, hogy megtartsa tagjai között a felfüggesztett tagságú Fideszt.

„Az én pártom, amelynek tavaly a csúcsjelöltje voltam, a legutóbbi választáson 40 százalékos eredmény felett teljesített: ezért nem kérünk kioktatást sem a politika, sem a választások ügyében. A mi irányvonalunk és az értékeink világosak”

– üzente Weber Orbánnak, aki már vélhetően helyezkedik: az olasz La Republica azt írta, tárgyalások folynak a Fidesz, az olasz Liga és a lengyel PiS között egy új, európai pártcsalád létrehozásáról. A lap úgy tudja, már a neve is meglehet az új formációnak:

„Konzervatívok és identitás”.

A La Republica megjegyzi, a Fidesz már csak egy lépésre van attól, hogy kizárják a Néppártból.

Kapcsolódó friss hírek

Írd te a Röviden híreit!

Szerkesztő-újságírót keresünk, jelentkezz!