Belföld

Magyar Péter üti-veri Orbán Viktort, saját követői is kinevetik a miniszterelnököt

Belföld

Botrány a Széll Kálmán téri aláírásgyűjtésen, videón a bunkó fideszes

Bulvár

36 évesen meghalt Azahriah menedzsere

Elárulta a kormányhivatal, mi épül az Orbánék által használt hatvanpusztai birtokon

Zaljik az építkezés a hatvanpusztai birtokon.
Zaljik az építkezés a hatvanpusztai birtokon. Fotó: Facebook/Hadházy Ákos

Facebook-oldalán jelentette be Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő, hogy a kormányhivatal több hónapos packázás után végre tájékoztatta arról, hogy miféle építkezés zajlik azon a hatvanpusztai birtokon, melyet az Orbán-család használ.

Hadházy a minap járt a székesfehérvári járási hivatalban, miután a tavaly szeptemberben benyújtott közadatigénylésére nem kapott választ, az egyik főosztályvezetővel folytatott beszélgetését videóra is vette. Ilyen közjáték után a politikusnak másnap hirtelen mégis válaszoltak, e szerint

egy gazdasági üzem portájának adtak ki építési engedélyt.

„Értik? Az Orbán család (korábban a Habsburg helytartó) tulajdonában álló, hatvanpusztai majorságában papíron új gazdasági portaépület épül a föld alá, kb. 1000 négyzetméter területen… Legalábbis a fehérvári járási kormányhivatal szerint Orbánék erre kértek és kaptak engedélyt”

– írta közösségi oldalán Hadhézy, felidézve a hónapokig tartó kálváriáját. Szerinte nem véletlen, hogy ekkora titkolózás volt az ügy körül, ugyanis külterületen nagyon behatárolt a kiadható építési engedélyek lehetősége. Mint írta, számos vidéki luxusépületnél a hatóságot megtévesztve nem lakóépületre, hanem valamilyen gazdasági épületre kérik meg az engedélyt, „aztán senki nem ellenőrzi majd, hogy almaaszaló lesz-e ott vagy egy villa” – írja.

„Tény, hogy a műemléki védettségű épületegyüttes a két cselédszállás mellett két nagy istállóépületből is áll (ezek közül úgy tűnik, az egyiket épp elbontják, de mégis, ez a gazdasági portaépület, ez talán a szokásosnál is kreatívabb”

– fűzte hozzá a politikus.