Belföld

Drámai felvételt tettek közzé a szinte magatehetetlenül fekvő Karsai Dánielről

Bulvár

36 évesen meghalt Azahriah menedzsere

Közlekedés

Rendet tesz a MÁV: nem lehet csak úgy csoportosan felszállni a vonatokra

Négy hónapja falaz a kormányhivatal az Orbán családnak arról, mi épül a hatvanpusztai majorságban

Személyesen ment be a kormányhivatalba Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő, aki negyedik hónapja nem kap választ arra a közérdekű adatigénylésére, mellyel azt próbálta meg megtudni, hogy miféle grandiózus építkezés zajlik az Orbán-család által használt hatvanpusztai birtokon.

A 444.hu emlékeztet, a birtokon található épületegyüttes műemléki védelem alatt áll, Hadházy ennek kapcsán adta be a közadatigénylést, melyre a szabályozás szerint 15 napon belül kellett volna válaszolni a hivatalnak.

Ehhez képest mostanáig nem nyilatkozott az ügyben a székesfehérvári járási hivatal.

Hadházy ezért bement, és az egyik főosztályvezetőtől próbálta megtudni a hallgatás okát, a beszélgetést pedig videóra vette. A felvétel azóta eltűnt a Facebookról.

A főosztályvezető Hadházy szerint azt sem volt hajlandó elárulni, hogy illetékes-e a hivatal az ügyben, csak annyit mondott, készül az írásbeli válasz, és majd küldik.

„A halk szavú P. József megtestesít mindent, ami a magyar államigazgatás romjait jellemzi: a szervilis, pökhendi, Orbán iránti hűség szerint szelektált vezetőket (és persze az alattuk szenvedő, egyre fogyatkozó, valódi közigazgatási szakemberek sorsát is elképzelhetjük)”

– írta a videóhoz a politikus.

A hatvanpusztai építkezés a csütörtöki, Orbán Viktor által tartott Kormányinfón is előkerült. A miniszterelnök ezzel kapcsolatban annyit mondott, majorság épül, innentől kezdve pedig nem tartozik rá a kérdés.