Terjed a Fideszben a válsághangulat

Már a világsajtóig jutott Orbán pártjának nyűglődése: a 168 Óra vette észre az osztrák APA hírügynökség tudósítását, melyben arról írnak, hogy válsághangulat van a Fideszben, párton belülről érik kritikák a kormánypárt politikáját.

Emlékeztetnek Lázár János korábbi szavaira, mely szerint a Fidesz nem a realitásokkal, az emberek mindennapi gondjaival foglalkozik, továbbá hogy a Miniszterelnökség volt vezetője úgy látja, új politikai korszak kezdődött Magyarországon, melyben csak a Fidesz és a nem-Fidesz van.

Az APA szemlézte a Népszava Török Gábor politológussal készül interjúját is, melyben a szakértő többek között arról is beszélt,

a Fideszben sokan úgy vélik, már el is bukták a 2022-es választást.

Az ellenzéki pártok kapcsán Török megjegyezte, 2019 teljesen új helyzetet hozott, „mindig lehet hülyének lenni, de nehezen tudom elképzelni, hogy 2022-ben nem egyeznek meg minden egyéni választókerületben, ez pedig nagyon jelentős újdonság” – mondta.

Közben Navracsics Tibor is kiosztotta a Fideszt: a volt kormánypárti uniós biztos szerint a következő egy évben eldől a pártja és a kormány sorsa, sok múlik azon, hogy képesek-e a korrekcióra.

Navracsics – aki jelenleg az Európa Kulturális Fővárosa program koordinálásáért felelős kormánybiztos – valóságérzékelési problémákról beszélt a Fidesz kapcsán. Szerinte ennek egyik jele az önkormányzati választásokon elért csúfos eredmények, például a budapesti.

Kapcsolódó hírek