Belföld

Botrány a Széll Kálmán téri aláírásgyűjtésen, videón a bunkó fideszes

Bulvár

Sokkoló: 14 év után visszatér a Győzike Show, itt lesz látható

Baleset

Nagy baleset Budapesten, több busz is késik

Lázár János keményen beszólt a Fidesznek

Lázár János keményen beszólt a Fidesznek
Fotó: Facebook/Lázár János

„A választást nem a baloldal nyerte meg, hanem a Fidesz veszítette el, itt és országosan is”

– magyarázta többek között Lázár János volt kancelláriaminiszter a hódmezővásárhelyi Promenád.hu-nak adott interjújában. Lázár szerint markáns különbség van a 2018-as harmadik kétharmad és a 2019. októberi bukta között: bizalommegvonást látni,

a Fidesz tanulságos vereségeket szenvedett.

Lázár arról is beszélt, új politikai korszakot élünk, ahol lényegében két tábor van, a Fidesz és a nem-Fidesz. Úgy látja, az elmúlt harminc évben azért volt sikeres a nemzeti oldal Magyarországon, mert mindig, amikor kormányzati lehetőséget kapott, a valós problémákkal foglalkozott, az emberek hétköznapi kihívásaira adott választ.

„Ha a Fidesz visszatér arra az útra, hogy a valósággal foglalkozik, akkor képes lesz visszanyerni a szavazói támogatását, sőt, mások bizalmát is hozzáteheti ehhez. Amennyiben viszont nem fordulunk vissza az emberek hétköznapi problémái felé, akkor nagyon kockázatos két és fél éves választási felkészülés áll előttünk”

– fogalmazott Lázár, aki fénykorában az emberek mégoly fontos hétköznapi problémáinál segédkezett, mint a trafikmutyi vagy a kaszinókoncessziók fideszes kezekbe juttatása.

A hódmezővásárhelyi megmondó a pártja kritizálása mellett azért az ellenzékbe is belerúgott, úgy tudja, az irigységre építő baloldal fő fegyvere a digitális technológia által anonim formában, illetve álnéven folytatott uszító politika – bármit is jelentsen ez a propaganda uralt sajtó- és nyilvánosságtérben.

Orbán Viktorról szólva azt jegyezte meg, szerinte a miniszterelnöknek van a legerősebb valóságérzékelése az egész Fideszben.

„Ezzel együtt százszázalékos biztonsággal állíthatom, azt a Fidesz-szavazó nyugdíjas polgártársamat, aki Mezőhegyesen, Csanádalbertin, Makón vagy Vásárhelyen 85-100 ezer forintból él, nem érdeklik a magyar gazdaság kedvező makroadatai. Az ő problémáira ezek nem adnak konkrét, hétköznapi választ, ami lehetőséget teremt a politikai ellenfél számára”

– fejtette meg a konkrét problémák szakértőjévé lett egykori miniszter.

Kapcsolódó friss hírek

110 ezerhez közelít a külföldön dolgozó magyarok száma

Nagy baleset az M7-es autópályán, Balatonvilágosnál

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Busz és villamos karambolozott Budapesten