Bulvár

36 évesen meghalt Azahriah menedzsere

Baleset

Súlyos baleset történt az M2-es autóúton

Baleset

Nagy baleset Budapesten, több busz is késik

Lezuhant egy ukrán utasszállító repülőgép Iránban

Lezuhant egy ukrán utasszállító repülőgép Iránban
Fotó: Twitter/ISLVM

Lezuhant szerda reggel egy Boeing 737-es típusú ukrán utasszállító repülőgép Iránban, 176 ember halt meg a fedélzetén.

Az ATV a Farsz iráni hírügynökség nyomán azt írja, az Ukraine International Airlines repülőgépe nem sokkal a teheráni Khomeini Imám repülőtérről történt felszállás után, műszaki problémák következtében zuhant le. Az iráni média közlései szerint a Boeing 737-800-as gép az iráni főváros délnyugati elővárosa, Parand közelében csapódott a földbe.

A légijáratokat követő Flightradar adatai alapján az ukrán fővárosba induló, 752-es számú járatnak a menetrend szerint hajnali 5 óra 15 perckor kellett volna felszállnia Teheránból, a járat indítása azonban majdnem egy órát késett, és a gép 6:12-kor emelkedett a magasba.

Jordán sajtó: lelőhették a gépet

Az iráni légvédelem lőtte le, tévedésből, Teherán mellett szerda reggel az ukrán gépet – jelentette az UNIAN kijevi hírügynökség az Al Hadath jordániai hetilap értesülését idézve; más források ezt nem erősítették meg.

Az ammáni újság internetes felületén megjelent hírében nem hivatkozik semmilyen forrásra, és nem közöl részleteket sem.

Ukrajna: hajtóműhiba okozta a tragédiát

Ukrajna teheráni nagykövetség szerint ugyanakkor kizárható, hogy terrorcselekmény vagy rakétatámadás okozta a tragédiát,

az előzetes információk szerint hajtóműhiba okozta a gép katasztrófáját.

Vaszilj Kirilics, az ukrán külügyminisztérium konzuli osztályának helyettes vezetője megerősítette, hogy az előzetes információk alapján a MAU ukrán légitársaság Teheránnál lezuhant járatának nincs túlélője, minden utas és a teljes személyzet is életét vesztette a katasztrófában.

Vadim Prisztajko ukrán külügyminiszter arról számolt be, hogy 176-an haltak meg a katasztrófában, közülük 82-en irániak, 63-an kanadaiak, 11-ek ukránok – a kilencfős személyzettel együtt -, tízen svájciak, négyen pedig afganisztáni, illetve hárman-hárman német és brit állampolgárok.

A katasztrófa miatt Volodimir Zelenszkij ukrán államfő megszakította ománi látogatását és visszaindult Kijevbe. Utasítására az RNBO operatív törzset hozott létre, amelynek tagja a többi között a kormányfő, a külügyminiszter, a védelmi és a belügyi tárca vezetője.

Az ukrán elnök arra kért mindenkit, hogy tartózkodjon a spekulációktól és a nem megerősített információk közlésétől. Mint írta, személyes ellenőrzése alatt tart minden intézkedést. Közölte hogy a külügyminisztérium elkészíti az utasok listáját, amit hamarosan nyilvánosságra hoznak. Jelenleg a teheráni Khomeini Imám repülőtéren tartózkodik Ukrajna iráni nagykövete és konzulja.

Kapcsolódó friss hírek

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Busz és villamos karambolozott Budapesten

Orbán Viktor a kolostorkájában fogadta Irakli Kobakhidzét

Rémhír terjed a TikTokon a betétek befagyasztásáról, az MNB feljelentést tesz