Fordulat a lezuhant ukrán repülőgép ügyében

Mégis lelőhették az utasszállítót.

Ukrajna teheráni nagykövetsége visszavonta korábbi közleményét,

amely kizárta, hogy terrorcselekmény vagy rakétatámadás okozta volna a szerda hajnalban lezuhant Boeing-737 utasszállító repülőgép katasztrófáját, és hajtóműhibát valószínűsített – vette észre a Neokohn.

Mint korábban megírtuk, a MAU ukrán légitársaság képviselői is azt nyilatkozták a tragédia után, hogy a repülőgépük jó állapotban volt, és a járat jól képzett személyzete sem követhetett el hibát.

Közben a közösségi médiában elindultak a találgatások, miszerint a lezuhant gép maradványairól készült fotókon többen golyónyomokat vélnek felfedezni:

https://twitter.com/QuietManor/status/1214850334062985218

Átmenetileg felfüggesztik a repülést

Az ukrán állami légiközlekedési hivatal megtiltotta a repülést minden ukrán légitársaságnak Irán légterében – közölte Vladiszlav Kriklij infrastrukturális miniszter. Előzőleg már a MAU is bejelentette, hogy meghatározatlan időre felfüggeszti teheráni járatait.

A repülési tilalom a közlemény szerint január 9-én nulla órától lép életbe és a légi baleset okainak feltárásáig marad érvényben. A hivatal közölte továbbá, hogy biztonsági ellenőrzést hajt végre a MAU-nál és más légitársaságoknál is.

Korábban már az Air France francia, a Lufthansa német, az Aeroflot orosz és az egyesült arab emírségekbeli Emirates légitársaság is felfüggesztette szerdán a közel-keleti térséget érintő járatait azt követően, hogy Irán rakétacsapásokat mért az Irakban állomásozó amerikai erőkre.

Kapcsolódó hírek