Bulvár

Ez nem egy nyilas házmester valami történelmi film forgatási helyszínéről, hanem Sulyok Tamást fotózták le Szegeden, egy csatorna mögött bujkálva

Belföld

Pesty László: Nem zárható ki, hogy zsarolják Varga Juditot

Baleset

Meghalt egy ember a Balatoni úton történt balesetben

Rég ostobázták le ilyen elegánsan Áder Jánost

Visszaszólt Karácsony Gergely az államfőnek, aki szerint a klímavészhelyzet csak retorikai fogás.

RövidenRöviden

A vasárnap reggeli, Kossuth rádiónak adott nyilatkozatában Áder János arról magyarázott: „önmagában deklarálni, hogy klímavészhelyzet van, nem több, mint politikai retorikai fogás”. Érvként azt hozta fel, hogy Budapestet egyes ausztráliai településekkel ellentétben még nem kellett evakuálni.

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere a Facebookon reagált Áder kijelentésére. Emlékeztetett, hogy a szerinte súlyosan igazságtalan tb-törvény ügye után ismét vitába kell szállnia a köztársasági elnökkel.

„Nem először van az a zavarba ejtő érzésem, hogy valami gond van azzal a tudásmennyiséggel, amit elnök úr megkap”

– fricskázta Ádert Karácsony Gergely.

Nem először keveredem vitába a köztársasági elnök úrral – legutóbb a szerintem súlyosan igazságtalan tb-törvény ügyében…

Posted by Karácsony Gergely on Sunday, January 5, 2020

Mint írta, nem retorikai fogás volt a klímavészhelyzet kihirdetése Budapesten, és furcsának tartja a „magát a zöld ügyek élharcosaként láttatni igyekvő államfő” megközelítését.

Karácsony emlékeztetett: jelenleg több mint 1250 szervezet – kormányok, városok, egyetemek, civil szervezetek és például az Európai Parlament – hirdetett klímavészhelyzetet, ezek a döntések pedig már több mint 800 millió embert érintenek a világban. „Büszke vagyok arra, hogy sok év semmittevés után Budapest is beállt végre a sorba az új Fővárosi Közgyűlés döntése alapján” – írta, megjegyezve, a klímaváltozás súlyosan érinti a nagyvárosokat, köztük Budapestet is.

Karácsony Gergely szerint nagy hiba bagatellizálni az ügyet, „amikor a fővárosi önkormányzat a klímavészhelyzet kihirdetésével nyíltan deklarálja elkötelezettségét a klímavédelem iránt, ami egyaránt jelenti a kibocsátás csökkentését (mitigáció) és az emberek és ökoszisztémák maximális védelmét a klímahatásokkal szemben (adaptáció)”. Hozzátette: ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy az új városvezetés tervezési, fejlesztési és üzemeltetési döntéseinél a klímaszempontok prioritást élveznek.

Nincs bal- és jobboldali klímaválság, ebben egyetértek Áder Jánossal, itt nincs különbség – írta Karácsony, azzal folytatva:

felelősség és felelőtlenség, továbbá tájékozottság és tájékozatlanság tekintetében azonban van.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a valódi hírekkel.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Karácsony Gergely is megszólalt Magyar Péterről

Karácsony Gergely: a saját kezemmel fogom őket levágni

Karácsony Gergely: „Putyin egyik legfontosabb tanítványa” Budapestet fojtogatja

Mi történt? Bencsik Andrásék durván beleszálltak az ajnározott Petőfi-filmbe: „minden vonatkozásban rossz lett”

Megszólalt Magyar Péter: nem hátrál, aljas eszköz

Rubeljobboldal: magyar politikusok is kaphattak pénzt Moszkvából oroszbarát propaganda terjesztéséért