Baleset

Halálos tragédia Budapesten

Baleset

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr és utasai elmenekültek

Belföld

Magyar Péter üti-veri Orbán Viktort, saját követői is kinevetik a miniszterelnököt

Áder a tiltakozások ellenére aláírta a tb-törvényt, és kiosztotta a kritizálókat

Az Országgyűlés fideszes többsége december 11-én elfogadta a társadalombiztosítás ellátásaira jogosultakról, valamint ezen ellátások fedezetéről szóló törvényt, mely fizetőssé teszi az egészségügyet a legkiszolgáltatottabbak számára.

A rendelkezés már csak Áder János készséges aláírására várt, mely ma rendben meg is érkezett. Ezzel kapcsolatban a Köztársasági Elnöki Hivatal szerdai közleményében arról magyaráz: néhányan azt vizionálták, hogy 700 000 ember „eshet ki” az egészségügyi ellátó rendszerből.

„Mi az igazság? Az új szabályozás alapján – úgy, mint eddig – teljes körű természetbeni egészségügyi ellátásra jogosult minden kiskorú, minden tanuló, minden nyugdíjas és minden biztosított munkavállaló” – írta Áder. A hatályos törvények ma is biztosítják a szociálisan rászorultak, hajléktalanok egészségügyi ellátását. Ezen a most elfogadott törvény nem változtatott.

Áder a szöveg áttanulmányozása során arra jutott, a törvénymódosítás nem érinti a sürgősségi ellátást és a mentést. Erre továbbra is – úgy, mint eddig – mindenki jogosult marad.

Adventkor főleg ne kritizáljanak!

„Néhányan azt mondták a törvényről, hogy szégyenteljes. A törvény alapos áttanulmányozása után kijelenthetem, hogy nem a törvény szégyenteljes, hanem azok magatartása, akik – különösen advent idején – indokolatlanul keltenek félelmet az emberekben”

– magyarázta az államfő, aki közleményét úgy zárta: „mindezekre tekintettel a mai napon elrendeltem a törvény kihirdetését”.

Korábban a Magyar Orvosi Kamara, a Magyar Szakszervezeti Szövetség és Karácsony Gergely is felszólította Áder Jánost, hogy ne írja alá a társadalombiztosítási törvény módosítását, mivel eszerint már akár 23 ezer forintos fizetési kötelezettség elmaradása miatt is megszűnik az érintettek jogosultsága az államilag finanszírozott egészségügyi szolgáltatások igénybevételére.

A tiltakozók felhívták a figyelmet arra is, hogy nagy számban lehetnek olyanok, akik tájékozatlanságuk, a hivatali ügyintézésben való járatlanságuk, a munkaadójuk hibája, vagy akár saját mulasztásuk miatt nem rendezik időben társadalombiztosítási jogviszonyukat.

Kapcsolódó friss hírek

Busz és villamos karambolozott Budapesten

Orbán Viktor a kolostorkájában fogadta Irakli Kobakhidzét

Rémhír terjed a TikTokon a betétek befagyasztásáról, az MNB feljelentést tesz

Kezd belegabalyodni a kormány, hogy a „csak ránk ható háború” vagy a kereskedők miatt drága az üzemanyag

Nagy Márton: a kormány felszólítja az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

Orbán agya elborult: már a világ összes idei választásának megnyerésére készül