Gazdaság

Lecsap a Temu piactérre a Gazdasági Versenyhivatal

Bűnügy

Fejlemény a bicskei pedofil gyermekotthoni igazgató ügyében, megszólalt a bíróság

Belföld

Tudják fokozni: presbiterré választotta K. Endrét a Bicskei Református Egyházközség a szabadulása után

Áder a tiltakozások ellenére aláírta a tb-törvényt, és kiosztotta a kritizálókat

RövidenRöviden

Az Országgyűlés fideszes többsége december 11-én elfogadta a társadalombiztosítás ellátásaira jogosultakról, valamint ezen ellátások fedezetéről szóló törvényt, mely fizetőssé teszi az egészségügyet a legkiszolgáltatottabbak számára.

A rendelkezés már csak Áder János készséges aláírására várt, mely ma rendben meg is érkezett. Ezzel kapcsolatban a Köztársasági Elnöki Hivatal szerdai közleményében arról magyaráz: néhányan azt vizionálták, hogy 700 000 ember „eshet ki” az egészségügyi ellátó rendszerből.

„Mi az igazság? Az új szabályozás alapján – úgy, mint eddig – teljes körű természetbeni egészségügyi ellátásra jogosult minden kiskorú, minden tanuló, minden nyugdíjas és minden biztosított munkavállaló” – írta Áder. A hatályos törvények ma is biztosítják a szociálisan rászorultak, hajléktalanok egészségügyi ellátását. Ezen a most elfogadott törvény nem változtatott.

Áder a szöveg áttanulmányozása során arra jutott, a törvénymódosítás nem érinti a sürgősségi ellátást és a mentést. Erre továbbra is – úgy, mint eddig – mindenki jogosult marad.

Adventkor főleg ne kritizáljanak!

„Néhányan azt mondták a törvényről, hogy szégyenteljes. A törvény alapos áttanulmányozása után kijelenthetem, hogy nem a törvény szégyenteljes, hanem azok magatartása, akik – különösen advent idején – indokolatlanul keltenek félelmet az emberekben”

– magyarázta az államfő, aki közleményét úgy zárta: „mindezekre tekintettel a mai napon elrendeltem a törvény kihirdetését”.

Korábban a Magyar Orvosi Kamara, a Magyar Szakszervezeti Szövetség és Karácsony Gergely is felszólította Áder Jánost, hogy ne írja alá a társadalombiztosítási törvény módosítását, mivel eszerint már akár 23 ezer forintos fizetési kötelezettség elmaradása miatt is megszűnik az érintettek jogosultsága az államilag finanszírozott egészségügyi szolgáltatások igénybevételére.

A tiltakozók felhívták a figyelmet arra is, hogy nagy számban lehetnek olyanok, akik tájékozatlanságuk, a hivatali ügyintézésben való járatlanságuk, a munkaadójuk hibája, vagy akár saját mulasztásuk miatt nem rendezik időben társadalombiztosítási jogviszonyukat.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a magyar sajtóval.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább chaten, mutasd meg ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Áder János felkérte Orbán Viktort az új kormány megalakítására

Áder János szatírnak öltözött és még utoljára arról beszélt: fontos a teljesítmények elismerése

Áder János védelmébe vette a magyarországi akkumulátorgyárakat

Áder kihirdette az új Országgyűlés alakuló ülésének időpontját

Orbán Viktor beteg? Elképesztő választ adott a miniszterelnök sajtófőnöke

„Mocskos komcsi” – Dávid-csillagot festettek a Momentum előválasztási plakátjára Budapesten